Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων

featured image

Σχεδόν 1 στους 2 θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα στην Ευρώπη, οφείλεται στις «κακές» διατροφικές συνήθειες.

Αυτό δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Epidemiology.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094592273-0"); });

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα από 51 χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αναφορικά με τη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, και τις διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού.

Αν και παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών, συνολικά, φάνηκε πως τουλάχιστον το 1/3 των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα θα μπορούσε να προληφθεί μέσα από την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Επιπλέον, η «ανθυγιεινή» διατροφή φάνηκε να συνδέεται ισχυρότερα με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε νεότερους άνδρες, ενώ στις γυναίκες παρατηρήθηκε το αντίθετο.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης είναι κρίσιμα για τη δημόσια υγεία και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση στρατηγικών πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Κλείνοντας, σχολιάζουν πως θα πρέπει να «εκμεταλλευτούμε» περισσότερο τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου, διαφορετικά τα καρδιαγγειακά νοσήματα θα είναι στο μέλλον αιτία για ακόμη περισσότερους θανάτους που θα μπορούσαν να προληφθούν.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.