Αυτό το παραδεισένιο εστιατόριο ψηφίστηκε ως το καλύτερο στον πλανήτη

featured imageΤο «Όσκαρ» της γαστρονομίας αυτή τη φορά δεν απονεμήθηκε σε κάποιο γκουρμέ πανάκριβο εστιατόριο, αλλά σε ένα ταβερνάκι που μοιάζει με σπίτι, που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 20 άτομα και εξωτερικά δεν προδιαθέτει με τίποτα ότι μπορεί να ικανοποιήσει γευστικά τον κόσμο. Το Wofgat βρίσκεται στη Νότια Αφρική και προς γενική έκπληξη πήρε τα «εύσημα» από τα φημισμένα World Restaurant Awards, όπου και το ανακήρυξαν ως το καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς.
[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Πρόκειται για μικρό παραλιακό εστιατόριο, σε ένα απομονωμένο ψαροχώρι στη Νότια Αφρική. Τοποθετημένο σε μια παλιά εξοχική έπαυλη 130 ετών στην ακτή του Πάτερνοστερ, 150 χιλιόμετρα από το Κέιπ Τάουν. Μόλις στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο στην εναρκτήρια τελετή των Παγκόσμιων βραβείων Εστιατορίων στο Παρίσι. Ο σεφ Κόμπους βαν ντερ Μερβ, που έμαθε να μαγειρεύει σε ηλικία 30 ετών, αναζητά κάθε μέρα τα συστατικά για τα πιάτα του στην άγρια ακτή του Δυτικού ακρωτηρίου κοντά στο εστιατόριό του, το Wolfgat. Τίποτα στο μενού του εστιατορίου δεν είναι έτοιμο, με τον 38χρονο σεφ να φτιάχνει ακόμη και το ψωμί και το βούτυρο μόνος του.   «Δεν αισθάνομαι ότι το αξίζω, οι συνεργάτες μου είναι αυτοί που πηγαίνουν κάθε μέρα να μαζέψουν χόρτα, παχύφυτα και σπανάκι που πρέπει να υπάρχουν εδώ… Το εστιατόριο αυτό είναι το μωρό τους. Ανυπομονώ να γιορτάσω μαζί τους πίνοντας ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικού αφρώδους κρασιού» σχολίασε γεμάτος μετριοφροσύνη κατά τη διάρκεια της απονομής. Το μενού γευσιγνωσίας των επτά πιάτων κοστίζει μόλις 55 ευρώ. Με πιάτα όπως τα διπλομαγειρεμένα φύκια, το αγγελόψαρο με bokkom sambal και masala άγριου σκόρδου, πεταλίδες, μύδια και λαχανικά της θάλασσας που μάζεψε ο ίδιος από τον «κήπο» του, την θάλασσα, κέρδισε επίσης το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο «εκτός χάρτη». [/expander_maker]


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.