Καταρχήν θετική η ΝΔ στη δημιουργία εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών

featured image

Η δημιουργία εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών, την οποία η ΝΔ αντιμετωπίζει καταρχήν θετικά, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους φορέων και ειδικούς.

Τη θέση αυτή είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με νέους ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει προγράμματα απεξάρτησης και του είχαν απευθύνει το συγκεκριμένο αίτημα. Στη σημερινή συνάντηση επανέλαβε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ένα πραγματικό πρόβλημα και να βοηθηθούν τα εξαρτημένα άτομα που αναγκάζονται να κάνουν χρήση στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Στη συνάντηση μετείχαν ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Άγγελος Χατζάκης, η καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Μένη Μαλιώρη, όπως και οι εκπρόσωποι των φορέων Νίκη Βουδούρη (PRAKSIS), Μάριος Ατζέμης (Θετική Φωνή), Tάσος Υφαντής (Γιατροί του Κόσμου), Σοφία Γαληνάκη (Διογένης - Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά - Πλατφόρμα ΜΚΟ για τις Ψυχοδραστικές Ουσίες), Γιώργος Καλαμίτσης («Προμηθέας»), Χρήστος Αναστασίου (Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδ/κων Ουσιών) και Άννα Καβούρη (Κέντρο Ζωής).

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θέλω να επαναφέρω στο δημόσιο διάλογο το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης χρήσης ναρκωτικών στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Ένα πρόβλημα το οποίο και εσείς έχετε αναδείξει και το οποίο, δυστυχώς, έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς έχει μια έντονη κοινωνική χροιά, αλλά και μια πτυχή που αφορά τη δημόσια υγεία. Είναι ένα πρόβλημα για το οποίο δεν μπορούμε πια να παριστάνουμε πως δεν το βλέπουμε, όταν χρήστες ναρκωτικών περιφέρονται σήμερα σαν σκιές στους δρόμους της Αθήνας. Είμαστε ανοιχτοί να κάνουμε μια συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς στερεότυπα. Και να συζητήσουμε και την πρόταση για ελεγχόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι θετικό πως στην σχετική συζήτηση εμπλέκεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού η υλοποίηση προϋποθέτει τη συνεργασία της -και ειδικά του Δήμου της Αθήνας. Είπε ακόμη: «Γνωρίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό. Αλλά για εμάς είναι ζήτημα προτεραιότητας» και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία διάθεση από μένα να εμπλακούμε με την κυβέρνηση σε καμία κομματική αντιπαράθεση γι" αυτό το θέμα».

Αφού ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις προτάσεις των εδικών οι οποίοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για ορισμένες από τις θέσεις της κυβέρνησης «όπως για την υποχρεωτική δημιουργία μητρώου για τους χρήστες, η απουσία πρόβλεψης για κινητή μονάδα βοήθειας των εξαρτημένων ατόμων, η ανάγκη να αναπροσαρμοσθούν πιθανώς και κάποια άρθρα του ποινικού κώδικα», επιφυλάχθηκε η ΝΔ να τοποθετηθεί συνολικά και με εποικοδομητικό τρόπο τις επόμενες μέρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.