Κοινή πρόταση για προϋπολογισμό της Ευρωζώνης καταθέτουν Γαλλία και Γερμανία

featured image

Σε μια λεπτομερή πρόταση, για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, μέσω του οποίου προσβλέπουν ότι θα δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και θα μειωθεί το αναπτυξιακό χάσμα μεταξύ μεμονωμένων κρατών μελών, συμφώνησαν Γαλλία και Γερμανία.

Όπως προέκυψε σήμερα από έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, η γαλλογερμανική συμφωνία είναι πιθανό να ανοίξει τον δρόμο για μια συμφωνία στην ευρύτερη ομάδα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα συζητήσει τον ερχόμενο μήνα τη δημιουργία του νέου, αλλά αμφισβητούμενου εργαλείου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

«Ο λόγος για τη δημιουργία του δημοσιονομικού εργαλείου της Ευρωζώνης θα είναι να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση στην Ευρωζώνη...», αναφέρεται σχετικά, σύμφωνα με το κυβερνητικό έγγραφο που δημοσίευσε το Reuters και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το νέο εργαλείο θα πρέπει επίσης να είναι ανοικτό για χώρες που συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, γνωστό ως ERM-2, ο οποίος αποτελεί την αίθουσα διετούς αναμονής για την ένταξη στο ευρώ, αναφέρεται στην πρόταση.

«Όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής, το εργαλείο θα πρέπει να είναι τμήμα του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Δεν θα βασίζεται σε πιστώσεις», αναφέρεται.

Αυτό σημαίνει πως το νέο εργαλείο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το 2021, όταν θα τεθεί σε ισχύ ο επόμενος προϋπολογισμός της Ε.Ε. Σημαίνει, επίσης, πως το μέγεθος του προϋπολογισμού θα καθορίζεται έπειτα από διαπραγματεύσεις για τον επόμενο προϋπολογισμό της Ε.Ε., που πρόκειται να αρχίσουν αργότερα φέτος.

Στην κοινή πρότασή τους, Γαλλία και Γερμανία αναφέρουν πως ο προϋπολογισμός της Ευρωζώνης θα πρέπει να υποστηρίζει εθνικές μεταρρυθμίσεις που προσδιορίζονται στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο -οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κάθε κράτος μέλος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.