Ντήλερς και τρωκτικά δημοσίου χρήματος επιτίθενται στον Βελόπουλο


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ήταν αυτός που είχε προτείνει την αγορά των μαχητικών Ραφάλ, πρόταση την οποία τελικά υιοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αν και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τα έξι επιπλέον αεροσκάφη που παρήγγειλε. Όχι αναφορικά με την χρησιμότητα τους, τα Ραφάλ είναι όντως υπερόπλο, αλλά κυρίως για την αδιαφάνεια πίσω από τις λεπτομέρειες της παραγγελίας. 

Τις τελευταίες ώρες όμως έχει ξεσπάσει μία συντονισμένη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα του Βελόπουλου, επειδή είπε το αυτονόητο: Εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον τα F 35 είναι τα κατάλληλα αεροσκάφη για την Ελλάδα, ειδικά από τη στιγμή που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Γεγονός που έχει προβληματίσει και την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αυτό που ακολούθησε ακόμα δεν έχει προηγούμενο. Άσχετη με τα εξοπλιστικά αλλά και με την εθνική άμυνα, βγήκαν ως Ταλιμπάν για να συκοφαντήσουν τον Κυριάκο Βελόπουλο, λες και κάποιος τους έριξε κέρμα και άρχισαν να κραυγάζουν με άναρθρες κραυγές που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Και η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία χώρα με τα αμυντικά θέματα που έχει η Ελλάδα, η οποία να έχει παραγγείλει τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, είτε λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας τις απειλές που αντιμετωπίζει, είτε λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών. 

Επιπλέον, η αγορά του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους θα μετατρέψει την ελληνική πολεμική αεροπορία μάλλον σε έκθεση αεροσκαφών, αφού τόσα διαφορετικά μοντέλα μαχητικών Δεν διαθέτει καμιά πολεμική αεροπορία στον κόσμο, σε χώρα φυσικά που είναι αγοράστρια και όχι παραγωγός.

Το κόστος επίσης του συγκεκριμένου αεροσκάφους, είναι ιλιγγιώδες. Σύμφωνα με την έρευνα που έχει κάνει η Νορβηγία και είναι δημόσια προσβάσιμη, το κάθε ένα από τα F 35, θα στοιχίσει στον κύκλο της ζωής του, το ιλιγγιώδες ποσό των 769 εκατομμυρίων $! Πρόκειται για ένα κόστος το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να το σηκώσει η ελληνική οικονομία και θα αποδειχτεί καταστροφικό εάν κάποιος κάνει το λάθος να προβεί στην συγκεκριμένη αγορά.

Στην Ελλάδα άλλωστε, τα αεροσκάφη δεν κάθονται. Εμπλέκονται καθημερινά σε συνθήκες πραγματικής αερομαχίας με τους τούρκους εισβολής, και η κατάσταση δεν σηκώνει πειράματα. Κορυφαίοι αναλυτές άλλωστε έχουν ξεκαθαρίσει ότι το F 35 είναι αεροσκάφος για επιχειρήσεις σε μεγάλη εμβέλεια και όχι για την κόλαση του Αιγαίου όπου σε λίγες εκατοντάδες μέτρα, τα μαχητικά μας πρέπει να πραγματοποιήσουν απίστευτους ελιγμούς. 

Στον αντίποδα, το F 35 θα ήταν όντως μία εξαιρετική περίπτωση εάν η Ελλάδα ήθελε να χτυπήσει με πυρηνικά την Άγκυρα. Δυστυχώς, οι αμερικανοί δεν μας δίνουν τα συγκεκριμένα πυρομαχικά. Είναι λοιπόν να αγοράζουμε ένα όπλο, χωρίς σφαίρες…

Ο Κυριάκος Βελόπουλος λοιπόν για άλλη μια φορά υπερασπίστηκε το εθνικό συμφέρον και όχι τα συμφέροντα των αμυντικών βιομηχανιών της Αμερικής ή οποιουδήποτε άλλου. Αυτοί που του επιτίθενται είναι προφανές ότι δεν είναι άσχετοι. Κανένας άσχετος δεν επιδεικνύει τέτοιο φανατισμό, λες και ο Βελόπουλος που πήρε τη μπουκιά από το στόμα. 

Και ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου για να ξεχάσει όλα αυτά τα καθάρματα που θησαύρισαν πάνω στο αίμα του και χρέωσαν τα παιδιά του για να τσεπώνουν μίζες από εμπόρους όπλων. 

Όποιος λοιπόν αμφισβητεί τα τεκμηριωμένα λεγόμενα του Κυριάκου Βελόπουλου τα οποία προκύπτουν από εκατοντάδες δημοσιεύματα και ρεπορτάζ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δεν είναι ηλίθιοι, αλλά απατεώνες.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.