Δεν είναι φάρσα: Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων – Πώς θα είναι οι νέες

featured image


Αυτοκίνητο: Οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν την ίδια μορφή από τις αρχές του αιώνα, αλλά όχι… για πολύ ακόμα.

Οι πινακίδες όλων των αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποκτήσουν νέα χαρακτηριστικά που θα διαφοροποιούν ελαφρώς τη μορφή τους από το επόμενο φθινόπωρο.

Όπως είναι γνωστό, η πλειοψηφία των κρατών – μελών της Ένωσης έχει καθιερώσει τις άσπρες πινακίδες με μία μπλε λωρίδα που περιλαμβάνει την σημαία της ΕΕ και τα «διακριτικά» γράμματα της χώρας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, τα αρχικά αυτά είναι τα GR.

Μέχρι εκεί όλα καλά, αν και όχι για όλα τα κράτη – μέλη μιας και υπάρχουν διακριτικά που προκαλούν παρανοήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι πικακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ορισμένων χωρών την κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης έχουν γράμματα που δεν είναι κατανοητά από όλους και δίνουν λάθος εντύπωση για την χώρα ταξινόμησης.



Για αυτόν τον λόγο, χώρες όπως η Λιθουανία θα προχωρήσουν σε μία προσθήκη που θα τις διαφοροποιήσει ελαφρώς και θα τις κάνει πιο κατανοητές.

Για παράδειγμα, πολλοί Λιθουανοί προκρίνουν την αναφορά στην χώρα ως «LIT» και όχι «LT», προκειμένου να ξεχωρίζουν από τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων των γειτονικών χωρών.

Έτσι λοιπόν, με οδηγό το παράδειγμα που έχει δώσει η Γερμανία με τα διακριτικά σήματα των πόλεων ανάμεσα στα γράμματα, η Λιθουανία θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο να τοποθετεί το κόκκινο ενθόσημο της χώρας, ανάμεσα στην κάθετη μπλε λωρίδα και τον αριθμό.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες κοινές πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων της ΕΕ πρωτοεμφανίστηκαν στην Ολλανδία το 2000, πριν επεκταθούν και στα υπόλοιπα κράτη – μέλη.

Όπως φαίνεται όμως, ορισμένες χώρες δεν είναι ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα και θα προχωρήσουν σε μικρές αλλαγές για να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους.

Κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί και στη χώρα μας – αν και κυρίως για αισθητικούς λόγους.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.