Τραγικό φινάλε στο υποβρύχιο Titan – «Και οι 5 επιβάτες είναι νεκροί» λέει η εταιρεία

featured image


Δραματικό φινάλε γράφτηκε στις έρευνες του υποβρυχίου, καθώς η Oceangate εκτιμά ότι πέντε επιβαίνοντες έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Πιστεύουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, έχουν δυστυχώς χαθεί.
Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν».



Νωρίτερα, είχαν βρεθεί συντρίμμια στην περιοχή «το τμήμα προσγείωσης και το πίσω τμήμα του υποβρυχίου». Ο εμπειρογνώμονας David Mearns που είναι φίλος δύο εκ των επιβατών που βρίσκονται στο Titan, του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Χάμις Χάρντινγκ όσο του Γάλλου ωκεανογράφου Πολ-Ανρί Ναρζολέ εξήγησε: «Υπάρχει μια ομάδα WhatsApp μεταξύ μας και της ομάδας εξερευνητών, με την οποία συνδεθήκαμε όλοι αμέσως μόλις συνέβη αυτό. Ο πρόεδρος (της εταιρίας) που μιλά με τα πλοία, πήρε ένα μήνυμα, το οποίο απ’ ότι μου είπαν αναφέρει πως στα συντρίμια που βρέθηκαν είναι το πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω τμήμα του υποβρυχίου» είπε, τονίζοντας πως από τα χαρακτηριστικά των ευρυμάτων αποδεικνύεται πως «ανήκουν» στο υποβρύχιο.
Αυτή την ώρα κάνει ανακοινώσεις η αμερικανική ακτοφυλακή, με το CNN Να αναφέρει πως ήρθε στην κατοχή του υπόμνημα το οποίο φέρεται πως επιβεβαιώνει την ανωτέρω τραγική κατάληξη, καθώς αναφέρει πως αυτά προέρχονται από το εξωτερικό του υποβρυχίου. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στον πυθμένα του ωκεανού, περίπου 500 μέτρα (περίπου ένα τρίτο του μιλίου) από την πλώρη του Τιτανικού.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.