Αυτοί είναι οι «Wagner» – Εκτελούν με βαριοπούλες τους λιποτάκτες (βίντεο)

featured image


Με αρχηγό της, έναν πρώην κατάδικο τον Πριγκοζίν ο «Όμιλος Wagner» οπως τιτλοφορείται μονοπωλεί σήμερα την επικαιρότητα.

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που απειλεί σήμερα τον Πούτιν, τη σταθερότητα στη Ρωσία και ποια είναι η ομάδα Wagner ;

Το πρόσωπο της σημερινης επικαιρότητας  ο περιβοητος Πριγκόζιν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1980 στη φυλακή για κλοπή και επίθεση, μαζι με την «παρέα» του. Σε ηλικία μόλις  18 ετών, στραγγαλισε μια γυναίκα μέχρι που εκείνη λιποθύμησε,  προτού τη ληστέψει.

Στη δεκαετία του 1990 και μετά την αποφυλάκιση του, ακολουθωντας τα «αναμφίβολα επιχειρηματικά προτυπα» που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στη «μητέρα Ρωσία» δραστηριοποιήθηκε στην εστίαση με μια μικρή καντίνα που προσέφερε χοτ ντογκ στους πολιτες αλλά και στους επισκεπτες της Αγιας Πετρουπολης. 

Ωστόσο μεχρι το 1995 είχε καταφέρει να μετατρέψει τη λιτή αυτή επιχείρησή του σε ένα κομψό εστιατόριο στο οποίο σύχναζε κάποιος Βλαντιμίρ Πούτιν. Από εκεί, οι επιχειρήσεις άνθησαν και επεκτάθηκαν! 

Μέχρι το 2014, ο Πριγκόζιν είχε διαφοροποιήσει τις σημαντικές πλέον συμμετοχές του στον στρατιωτικό τομέα στη Ρωσία,  με την ίδρυση του «Ομίλου Wagner» ο οποιος εμφανίζεται επίσημα για πρώτη φορά στον αγώνα της Ρωσιας για την ανατολική Ουκρανία.

Ανεπίσημα όμως ο «Όμιλος» και ο Πριγκόζιν  έδρασε νωρίτερα λαμβάνοντας τιμές από τον ίδιο τον Πούτιν στην Αφρική και τη Συρια, ενώ από όλο τον υπόλοιπο κόσμο κατηγορήθηκε για φρικτά βασανιστήρια, όχι με όπλα αλλά με βαριοπούλες που συνέθλιβαν ανθρώπινα σώματα. 



Οι βαριοπούλες είναι για τη Wagner ότι το σφυροδρέπανο για το σύμβολο των Κουμουνιστικων Δημοκρατιών ανα τον κόσμο.

Είναι όμως και το απόλυτο όπλο που χρησιμοποιείται κατ επανάληψη προσφεροντας ένα φρικτό, επαναλαμβανόμενο θέαμα . Ένα βίντεο μάλιστα που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2022 φέρεται να έδειξε έναν Wagner να χρησιμοποιεί μια βαριοπούλα  για να σκοτώσει έναν λιποτάκτη Wagner. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 

Και μπορεί σήμερα ο «Όμιλος Wagner», που ιδρύθηκε από τον Yevgeny Prigozhin, να θεωρείται μια ιδιωτική ρωσική πολιτοφυλακή, που στη Ρωσία υπάρχουν πολλες ανάλογα και με την οικονομική ευροστοτητα του ιδιοκτήτη τους, ωστόσο η εν λόγω πολιτοφυλακή κατηγορήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα για άλλη μια φορά  ότι σκότωσε τους δικούς της μαχητές λόγω παρακοής εντολών.

Σήμερα, η δημοτικότητα του Πριγκόζιν μπορεί να θεωρείται από ορισμένους ως απειλή για τον ίδιο τον Πούτιν, γι’ αυτό ίσως και ο Ρώσος πρόεδρος προώθησε πρόσφατα τρεις αντιπάλους του σε θέσεις «κλειδιά» με τις αντίστοιχες οικονομικές απολαβές. 

Θα είναι ομως αυτό αρκετό για να εκτροχιάσει την προφανή αναζήτηση του Πριγκόζιν για περισσότερη δύναμη;

Ή, σταδιακά βλέπουμε την αναπόφευκτη άνοδο ενός διαδόχου του Πούτιν;





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.