Από το υποβρύχιο που χάθηκε τα συντρίμμια στον Τιτανικό: Σχεδόν αδύνατο να βρεθούν οι σοροί των πέντε επιβατών

featured image


Οι χειρότεροι φόβοι των Αρχών επιβεβαιώθηκαν και βρέθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό συντρίμμια του υποβρυχίου Titan που μετέφερε πέντε άτομα στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Μια προαναγγελθείσα τραγωδία, επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21/6) μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από την Oceangate και την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ για το υποβρύχιο Titan. Το βαθυσκάφος θεωρείται ότι έχει διαλυθεί, ενώ οι πέντε επιβάτες ανακοινώθηκαν ως νεκροί από τις Αρχές και έχουν ήδη ενημερωθεί οι οικογένειές τους. Οι συγγενείς των θυμάτων, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο πως θα μπορέσουν να παραλάβουν τις σορούς τους.

Η έρευνα θα συνεχιστεί, «αλλά οι προοπτικές είναι ασαφείς δεδομένου του δύσκολου περιβάλλοντος», είπε χαρακτηριστικά ο αντιναύαρχος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Τζον Μάουγκερ.



«Πρόκειται για ένα απίστευτα αδυσώπητο περιβάλλον εκεί κάτω στον πυθμένα της θάλασσας», είπε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης. «Και τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική κατάρρευση του σκάφους, και έτσι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να ερευνούμε την περιοχή εκεί κάτω, αλλά δεν έχω απάντηση για προοπτικές αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Το σημείο όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια

Σύμφωνα με το λιμενικό, στο σημείο όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια δεν υπάρχουν συντρίμμια από το ναυάγιο ενώ εκεί υπολογίζεται ότι έγινε και η τελευταία επικοινωνία του βαθυσκάφους με την επιφάνεια.

Πλέον θεωρείται πως οι πέντε επιβάτες είναι νεκροί, στο συμβάν που συντελέστηκε 111 χρόνια μετά το ναυάγιο με τους τουλάχιστον 1.514 νεκρούς. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού θα συνεχιστούν οι έρευνες στο σημείο, ακόμη και για τις σορούς, ωστόσο σχολίασε πως «το περιβάλλον είναι αφιλόξενο».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.