Δράσεις της GSK στην Ελλάδα και παγκοσμίως

featured image


Η GSK παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 και με υψηλό αίσθημα ευθύνης υποστηρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ιού τόσο στην Ελλάδα  όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας των ασθενών και του γενικού πληθυσμού, καθώς και η ευημερία των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους αποτελεί για τη GSK προτεραιότητα υψίστης σημασίας.
Από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα, διερευνούμε ενεργά τρόπους ώστε να συμβάλουμε με την επιστήμη, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό μας, στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, στην ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων και των συνεργατών μας, καθώς και στη διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων και των εμβολίων μας ώστε να συνεχιστεί η ομαλή πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες που έχουν ανάγκη.
Παράλληλα, προχωρούμε στην ανάληψη πρωτοβουλιών, οι οποίες επικουρούν αφενός το έργο της Πολιτείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και αφετέρου διευκολύνουν τη διαβίωση των ασθενών και συνδράμουν τις δράσεις των Επαγγελματιών Υγείας που τους φροντίζουν.
Ακολούθως, παρουσιάζουμε τις δράσεις  που υλοποιούμε στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19:
Δράσεις της GSK στην Ελλάδα:
Διαθέτουμε επαρκή αποθέματα και συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε κανονικά την αγορά με τα φάρμακα και τα εμβόλια μας, παρακολουθώντας σε διαρκή βάση το εφοδιαστικό μας πλάνο, ενώ είμαστε σε ετοιμότητα να προχωρήσουμε, εφόσον χρειαστεί, στις απαιτούμενες αναθεωρήσεις, με γνώμονα τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών. Με στόχο τη συμβολή στη μείωση της διασποράς του ιού, οι εργαζόμενοι μας, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσαρμόζοντας ωστόσο, από τις 13 Μαρτίου 2020, την εργασία τους από το σπίτι. Κατά το ίδιο σκεπτικό, οι συνεργάτες μας στο πεδίο δεν πραγματοποιούν επισκέψεις στους Επαγγελματίες Υγείας, αλλά συνεχίζουν την επικοινωνία τους με καινοτόμους τρόπους εξ αποστάσεως διάδρασης.
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών και Παραγγελιών της εταιρείας μας λειτουργεί κανονικά, ενώ το σύνολο των εργαζομένων της GSK είναι προσβάσιμο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου και της χρήσης των μεθόδων τηλεδιάσκεψης και βιντεοδιάσκεψης.
Συμβάλλουμε στην ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων και Δομών που αποτελούν κέντρα αναφοράς για τη διαχείριση της πανδημίας, μέσω της δωρεάς νοσοκομειακού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και σε Πνευμονολογικές Κλινικές Νοσοκομείων, όπως για παράδειγμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, έχουμε ήδη δωρίσει 3 αναπνευστήρες, 6 monitor παρακολούθησης, 2.000 ιατρικές μάσκες και €20.000 για την αγορά επιπρόσθετου υλικού που θα συμβάλλει στον επαρκή εξοπλισμό των εν λόγω δομών. Παράλληλα, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές και διερευνούμε επιπρόσθετους τρόπους συμβολής.


Διευκολύνουμε την ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ των Επαγγελματιών Υγείας για τη διαχείριση των Αναπνευστικών και Λοιμωδών Νοσημάτων στο πλαίσιο της πανδημίας του Κορωνοϊού, μέσω της παροχής της τεχνογνωσίας μας και της διαδικτυακής πλατφόρμας της GSK για την εξ αποστάσεως επικοινωνία και διάδραση.
Συγκεκριμένα, σταθήκαμε αρωγός στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας να διοργανώσει 2 διαδοχικές διαδικτυακές συναντήσεις, με τη χρήση της πλατφόρμας της GSK, καθιστώντας έτσι εφικτή την επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφορίας μεταξύ περισσοτέρων από 500 Επαγγελματιών Υγείας αναφορικά με την επιδημιολογία του COVID-19, των προληπτικών μέτρων προστασίας και τη διαχείριση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.  Αντίστοιχα, υποστηρίξαμε με τη διαδικτυακή πλατφόρμα της GSK και τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τον ίδιο σκοπό. H διαδικτυακή πλατφόρμα της GSK συντέλεσε επίσης, στην υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως επικοινωνίας μεταξύ περισσότερων από 500 Παιδιάτρων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής να ενημερώσει και να διευκολύνει το διάλογο σχετικά με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες για την υλοποίηση του εμβολιασμού και τον τρόπο λειτουργίας των παιδιατρείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων περιστατικών με COVID-19.
Δράσεις της GSK παγκοσμίως:
Χορηγήσαμε 10 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το Ταμείο Αλληλεγγύης και Ανταπόκρισης στον COVID-19 του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη του WHO και των εταίρων στην πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση της πανδημίας. Επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας για την ανάπτυξη εμβολίων – συνεργαζόμαστε τώρα με πέντε εταιρείες-εταίρους και ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας. Αυτό βασίζεται στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας σχετικά με τις συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Queensland και Clover Biopharmaceuticals για να καταστήσουμε την vaccine adjuvant τεχνολογία μας διαθέσιμη για τα αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα εμβολίων έναντι του COVID-19.
Η χρήση ενός ανοσοενισχυτικού/adjuvant έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια πανδημική κατάσταση, καθώς μπορεί να μειώσει την ποσότητα της απαιτούμενης πρωτεΐνης εμβολίου ανά δόση, επιτρέποντας την παραγωγή περισσότερων δόσεων εμβολίου και συνεπώς συμβάλλοντας στην προστασία περισσότερων ανθρώπων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που υλοποιεί η GSK παγκοσμίως παρακαλούμε ανατρέξετε στον ακόλουθο σύνδεσμο GSK.com article
Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19, με στόχο την ανάληψη επιπρόσθετων πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ιού και δεσμευόμαστε να σας κρατούμε ενήμερους.
Tέλος, οι άνθρωποι της GSK, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιχειρούν ήδη την ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην ομαλή μετάβαση ‘’στην επόμενη ημέρα’’ όταν ο υφιστάμενος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την πανδημία του COVID-19 παύσει να υφίσταται ή καταλαγιάσει.
Είμαστε υπερήφανοι για τους υπαλλήλους μας και τη δέσμευσή τους να συμβάλλουν στην υλοποίηση της αποστολή μας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας.

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.