Φτιάξε ένα γρήγορο απολυμαντικό για το σπίτι

featured image

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ παρουσιάζουν αρκετές φορές ελλείψεις σε απολυμαντικά για τις επιφάνειες του σπιτιού, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουμε επιλογές.

Ο αμερικανικός CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) έχει δώσει μια συνταγή για ένα απολυμαντικό διάλυμα για το σπίτι, με βάση τη χλωρίνη που έχουμε στα ντουλάπια μας.

Ένα σπρέι ουσιαστικά για την απολύμανση του σπιτιού μας.

Το φτιάχνεις με τέσσερα κουταλάκια του γλυκού χλωρίνη μέσα σε 1 λίτρο νερού. Τοποθετείς το διάλυμα μέσα σε μπουκάλι με σπρέι και ανακινείς δυνατά.


Όσο για τον σωστό τρόπο απολύμανσης των επιφανειών, ψεκάζουμε το σημείο που μας ενδιαφέρει και περιμένουμε 10 λεπτά πριν το σκουπίσουμε με ένα πανί.

Το διάλυμα χλωρίνης δεν πρέπει να αναμειγνύεται με άλλα καθαριστικά χημικά, προειδοποιεί ο CDC, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει φθορές στις ευαίσθητες επιφάνειες.

Τον συγκεκριμένο τρόπο πρέπει να τον χρησιμοποιούμε ως έκτακτη λύση ανάγκης για τον κορονοϊό, όταν δεν μπορούμε να βρούμε απολυμαντικό στο εμπόδιο δηλαδή. Και μιας και πρόκειται για χλωρίνη, την εφαρμόζουμε πάντα με γάντια και αερίζουμε καλά τον χώρο.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.