Μιχάι: Όταν επιστρέψουμε θα είναι σαν την πρώτη ημέρα στο σχολείο

featured image

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ενέα Μιχάι, μίλησε για την κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, για τα playoffs, αλλά και για το πως περνάει στην καραντίνα και τη νέα συνήθεια του διαλογισμού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ στον ΣΠΟΡ FM 94,6.:

Tην κατάσταση με την πανδημία στη Θεσσαλονίκη: «Καθόμαστε στο σπίτι και περιμένουμε να περάσουν αυτές οι δύσκολες μέρες. Είναι δύσκολο για τον κόσμο. Ο καιρός τώρα είναι καλός και δεν είναι εύκολο να μην περπατάς σε μία τόσο όμορφη πόλη. Όμως όλοι μας θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες γιατί χάνονται ανθρώπινες ζωές. Είναι σημαντικό να το καταλάβουμε όλοι μας, υπάρχουν οικογένειες που θρηνούν. Έχουν φύγει σχεδόν 100 άτομα, αλλά χιλιάδες που θρηνούν για την απώλειά τους».

Tα ερωτηματικά για τη συνέχιση του πρωταθλήματος: «Όλοι θέλουμε να παίξουμε στα playoffs, που θα κριθεί και το πρωτάθλημα. Σίγουρα πρώτη σκέψη μας είναι να βγούμε υγιείς από όλο αυτό, αλλά ασφαλώς και επιθυμία όλων μας είναι να τελειώσει η σεζόν στο γήπεδο».

Tην επαφή με τον Άμπελ Φερέιρα: «Είμαστε σε επικοινωνία με τον προπονητή. Μας ρωτά πώς είμαστε εμείς και η οικογένειά μας, ενώ πρόσφατα κάναμε και μια τηλεδιάσκεψη όλοι οι ποδοσφαιριστές. Το πρώτο που μας λέει ο κ. Φερέιρα είναι να προσέχουμε την υγεία μας και μετά να μείνουμε σε μια πολύ καλή κατάσταση και να προσέχουμε την διατροφή μας, γιατί όλοι μας θέλουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει, αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι».

Το τι του έχει λείψει περισσότερο: «Μου έχουν λείψει οι ομαδικές προπονήσεις. Ο ανταγωνισμός και η θέληση να βελτιωθείς. Όσοι κάνουμε ομαδικά αθλήματα νιώθουμε σαν να μας έχουν πάρει ένα κομμάτι από την οικογένειά μας και δεν μπορούμε να το δούμε. Είναι πολύ δύσκολο. Ο ανταγωνισμός στις προπονήσεις και τα παιχνίδια μάς πάνε μπροστά».

Το πώς θα νιώσει στην πρώτη μέρα επιστροφής στις προπονήσεις: «Θα είναι σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, θα δεις ξανά ανθρώπους που είχες καιρό να δεις. Σίγουρα θα είμαστε όλοι χαρούμενοι, γιατί εκτός των άλλων θα σημαίνει ότι θα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα για όλους μας».


Το πώς περνά τον χρόνο του: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Η ομάδα μάς έχει βοηθήσει, μας έχει δώσει πρόγραμμα και κάποια όργανα για να κρατηθούμε σε κάποια καλή φυσική κατάσταση, ώστε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε για όταν ή… αν αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Προσπαθώ να γυμνάζομαι αρκετή ώρα για να περνά και ο χρόνος. Βλέπω σειρές, ταινίες, διαβάζω και κάποια βιβλία. Είδα σε μία μέρα το Casa de Papel. Προτιμώ να βλέπω ταινίες, γιατί αν η σειρά είναι καλή δεν μπορώ να ξεκολλήσω αν δεν την τελειώσω. Μαγειρεύω κιόλας, δεν κάνω κάτι φοβερό βέβαια. Δεν μου αρέσει να πειραματίζομαι πολύ, γιατί ίσως και να είναι επικίνδυνο (γέλια). Έχω αρχίσει να βλέπω και κάποια παλιά παιχνίδια, να δω τις διαφορές του ποδοσφαίρου στα χρόνια».

Την ενασχόλησή του με τον διαλογισμό: «Έχω διαβάσει πολύ για το πώς μπορείς να βελτιώσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Για να κάνεις διαλογισμό πρέπει να είσαι σε ένα δωμάτιο με απόλυτη ησυχία, ξεκινάς με κάποιες αναπνοές και όλο αυτό ηρεμεί τον νου σου. Βρίσκεις απαντήσεις για το πώς πρέπει να λειτουργείς. Ελπίζω να το συνεχίσω και όταν θα επιστρέψουμε σε κανονικές συνθήκες, γιατί θεωρώ πως μπορεί να με βοηθήσει».

Tα challenges που κάνουν αρκετοί συμπαίκτες του: «Δεν περίμενα κάποιοι συμπαίκτες μου να ασχολούνται τόσο με αυτά τα Challenge. Για τον Πασχαλάκη το περίμενα, όχι για τον Βιεϊρίνια, αλλά μάλλον τον προκαλούν και αναγκάζεται να το κάνει. Ασχολούνται λίγο ο Λάμπρου και ο Πέλκας, αλλά όχι πολλοί. Εγώ έκανα το toilet paper challenge, έχει την πλάκα του».

Tο αν έχει κουρευτεί με την ψιλή: «Όχι και ούτε πρόκειται να το κάνω. Το κούρεμα είναι ένα θέμα αυτές τις μέρες και όταν κάναμε την τηλεδιάσκεψη με τους συμπαίκτες μου είδα κάποιους που είχαν ξυρίσει το κεφάλι τους γουλί και άλλους που ήταν σαν ναυαγοί. Κι εγώ είμαι λίγο σαν ναυαγός, αλλά τι να κάνουμε… Μαθαίνω ότι τα κομμωτήρια στη Θεσσαλονίκη είναι κλεισμένα για ραντεβού για 3-4 εβδομάδες από όταν ανοίξουν ξανά. Εγώ δεν έχω φροντίσει να κλείσω ραντεβού και φοβάμαι να πάρω τηλέφωνο, γιατί θα μου πουν το… 2024».

Tο πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε πέντε χρόνια: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι να αγωνίζομαι. Νομίζω για όλους τους ποδοσφαιριστές ισχύει. Αυτό που θέλω για τη νέα χρονιά και για τη συνέχεια είναι να παίζω όσο περισσότερο γίνεται και να βελτιώνομαι. Σε πέντε χρόνια από τώρα θέλω να είμαι σε ένα υψηλό επίπεδο και-γιατί όχι;-να παίζω στο εξωτερικό. Δεν θέλω όμως να κοιτάζω πολύ μακριά, γιατί όταν το κάνεις αυτό χάνεις το τώρα».

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.