Ο ρόλος που αρνήθηκε η Έλλη Λαμπέτη κι εκτόξευσε άλλη ηθοποιό

featured image

Είναι θα έλεγε κανείς από αυτά τα παιχνίδια της τύχης. Ή αν θέλετε, από της μοίρας τα καμώματα. Άλλωστε, αν είναι της μοίρας γραμμένο, το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να γίνει. Και αυτό φαίνεται πως συνέβη στην περίπτωση της Έλενας Ναθαναήλ.

Η αξέχαστη ηθοποιός με την μοναδική ομορφιά έχει γράψει τη δική της ιστορία και πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο. Όμως, οι περισσότεροι την έχουν συνδέσει με την ταινία, «Εκείνο το καλοκαίρι» με το Λάκη Κομνηνό, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Μία ταινία που αγαπήθηκε από το κοινό και τη βλέπει κανείς με την ίδια συγκίνηση μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο, για τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους προορίζονταν άλλοι ηθοποιοί και μάλιστα δύο σπουδαίοι του ελληνικού κινηματογράφου: η Έλλη Λαμπέτη και ο Αλέκος Αλεξανδράκης.


Μάλιστα, όπως διαβάζουμε,  το 1968 γνωστοποιήθηκε στον Τύπο η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «Το τελευταίο καλοκαίρι» με πρωταγωνιστές την Έλλη Λαμπέτη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Λόγω φόρτου εργασίας, όμως, των ηθοποιών τα γυρίσματα αναβλήθηκαν, ενώ λέγεται ότι η Λαμπέτη ήταν εκείνη που πρότεινε τη νεαρή και ανερχόμενη τότε ηθοποιό.

Τελικά η ταινία κυκλοφόρησε το 1971 με τίτλο «Εκείνο το καλοκαίρι». Και εκτόξευσε τις μετοχές της Έλενας Ναθαναήλ και του Λάκη Κομνηνού.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.