Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η Γη έχει ήδη «χτυπηθεί» από «εξωγήινο» μετεωρίτη (vid)

featured image

Το 2014 ένας μετεωρίτης από άλλο αστρικό σύστημα φέρεται να έπεσε στη Γη.

Μια λάμψη που φάνηκε στον ουρανό στην Παπούα Νέα Γουινέα το 2014 ήταν ένας μικρός μετεωρίτης που έπεσε στη Γη, προερχόμενος από άλλο αστρικό σύστημα, όπως ισχυρίζονται δύο επιστήμονες.

Η Διαστημική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (USSC) με μια ανακοίνωση επιβεβαίωσε τα ευρήματα των αστρονόμων του ΧάρβαρντAmir Siraj και Abraham Loeb. Η σημαντική ανακάλυψη υποδηλώνει ότι αυτοί οι διαστημικοί μετεωρίτες θα μπορούσαν να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σοδομα και γόμορρα – Η αδελφή της Πισπιρίγκου είχε κατηγορηθεί για σ3ξουαλική παρενόχληση;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: «Αρέσω σε μικρότερους άντρες επειδή είμαι σαν νεράιδα»

Το 2019, ο Siraj και ο Loeb έκαναν μια μελέτη και την δημοσίευσαν στον επιστημονικό διακομιστή προεκτύπωσης ArXiv. Ωστόσο, το έγγραφο δεν αξιολογήθηκε ποτέ και δεν μπόρεσε να δημοσιευτεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό, καθώς ορισμένα από τα δεδομένα που χρειάζονταν για να επαληθεύσουν τους υπολογισμούς τους θεωρούνταν απόρρητα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Vice.


Σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες ο μετεωρίτης, που είχε πλάτος μερικά πόδια, ήταν εξωηλιακής προέλευσης λόγω της ταχύτητας και της τροχιάς του. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μετεωρίτης προηγείται των άλλων δύο διαστρικών αντικειμένων που προσήλθαν στο ηλιακό μας σύστημα, γνωστά ως Oumuamua και Comet Borisov, τα οποία όμως δεν ήρθαν σε επαφή με τη Γη.

Ο Siraj τόνισε πώς θα ήθελε να οργανώσει μια αποστολή για να δει εάν οι επιστήμονες θα μπορούσαν να ανακτήσουν θραύσματα από τον μετεωρίτη του 2014. «Ένα πράγμα το οποίο θα ελέγξω και μιλάω ήδη με κόσμο, είναι να ψάξουμε στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε θραύσματα», είπε. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί κάτι είναι λίγες, καθώς ο μετεωρίτης εξερράγη σαν βολίδα και πιθανώς να διασκορπίστηκε στον ωκεανό.

Και πρόσθεσε: «Θα ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα, αλλά θα το εξετάσουμε σε βάθος διότι η πιθανότητα να αποκτήσουμε το πρώτο κομμάτι διαστρικού υλικού είναι αρκετά συναρπαστική ώστε να το ελέγξουμε πολύ διεξοδικά και να μιλήσουμε με όλους τους παγκόσμιους εμπειρογνώμονες σε ωκεάνιες αποστολές για την ανάκτηση μετεωριτών».

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.