Η Κίνα αντεπιτίθεται: "Οι ΗΠΑ είναι ο διάβολος και η Ευρώπη τους κρατάει το κεράκι"

featured image

Σκληρές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι «άρχοντες της παραπληροφόρησης» και πως έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου. Από τα πυρά του εκπροσώπου του Πεκίνου δεν ξέφυγε ούτε η Ευρώπη.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Κίνα βγήκε στην αντεπίθεση και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Wang Wenbin, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους Αμερικανούς λέγοντας πως χρησιμοποιούν «δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Δασκάλα κακοποίησε σεξουαλικά ένα 14χρονο αγόρι – Η 30χρονη κατηγόρησε το παιδί ότι την παρέσυρε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Υπάτιος Πατμάνογλου – Το δυστύχημα που του στέρησε γυναίκα και γιο, η αποζημίωση μαμούθ και ο δεύτερος γάμος

Στη συνέχεια, τα βέλη στράφηκαν προς την Ευρώπη. «Ελπίζουμε η Ευρώπη να σταματήσει να κρατάει το κεράκι στον διάβολο», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Κινέζος εκπρόσωπος αναφέροντας πως οι ΗΠΑ έχουν κάνει μια σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, όπως η δολοφονία 300.000 αμάχων στο Αφγανιστάν και ο ξεριζωμός 26.000.000 ανθρώπων στο Ιράκ.



«Οι δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες είναι απλώς ένα πρόσχημα για να επιτίθενται και να καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες, θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε για τις ΗΠΑ ο Wang ενώ ανέφερε πως οι Αμερικανοί είναι οι «άρχοντες της παραπληροφόρησης».

Οι δηλώσεις αυτές, που ήταν οι πιο σκληρές των τελευταίων ετών από πλευράς Πεκίνου και κατά της Ουάσιγκτον, έρχονται ως συνέχεια της άρνησης της Κίνας να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

[/expander_maker]






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.