Βλαντιμίρ Πούτιν – Θα κηρύξει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε λίγες ημέρες;

featured image

Την τοποθέτηση ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να κηρύξει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο τις επόμενες ημέρες έκανε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας.

Μιλώντας στο LBC, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «δεν θα εκπλαγεί» αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου στη Ρωσία, που σηματοδοτούν την ημέρα που η Σοβιετική Ένωση νίκησε τη ναζιστική Γερμανία, για να «κινητοποιήσει μαζικά τον ρωσικό λαό» εναντίον του κόσμου.

Ο Γουάλας είπε ότι θεωρεί πιθανό ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να απαιτήσει από περισσότερους ανθρώπους να πάρουν μέρος στη ρωσική επίθεση, ώστε να επεκτείνει τον πόλεμο πέρα από την Ουκρανία.

Είδαμε πολλές δηλώσεις του Πούτιν, σημείωσε ο Γουάλας, πρόσφατα όπου τόνισε: «Αυτό γίνεται πόλεμος. Είναι ένας πόλεμος με αντιπροσώπους», κάτι που δεν ισχύει.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Γέλιο… μέχρι δακρύων: Ο Τάκης Ζαχαράτος μιμείται τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ και «ρίχνει» το Instagram

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉

«Οι ναζί είναι παντού, βασικά. Δεν είναι μόνο στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ είναι γεμάτο ναζί», επισήμανε ο Γουάλας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πούτιν.

«Και νομίζω ότι αυτό που πρόκειται να προσπαθήσει να κάνει είναι να μετακινηθεί από την εισαγωγικά ειδική επιχείρηση, έχει δημιουργήσει το έδαφος για να πει: «Κοιτάξτε, αυτό είναι τώρα ένας πόλεμος κατά των Ναζί και αυτό που χρειάζομαι είναι περισσότερους ανθρώπους, περισσότερο ρωσικά βομβαρδιστικά, βασικά».


«Οι στρατηγοί του έχουν ήδη οδηγήσει τόσους πολλούς στον θάνατο που δεν θα με εξέπληττε, αν και δεν έχω καμία πληροφορία σχετικά με αυτό, αν δηλώσει αυτή την Πρωτομαγιά ότι «Είμαστε τώρα σε πόλεμο με τους ναζί του κόσμου και πρέπει να κινητοποιήσουμε μαζικά τον ρωσικό λαό».


Η Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία, που πραγματοποιείται στις 9 Μαΐου, είναι η μεγαλύτερη δημόσια αργία της χώρας και σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας.

Πέρυσι, περισσότεροι από 12.000 στρατιώτες, 190 στρατιωτικά οχήματα και 80 στρατιωτικά αεροπλάνα παρουσιάστηκαν στην παρέλαση.

Έχουν δημιουργηθεί φόβοι ότι ο Πούτιν μπορεί να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τους εορτασμούς για να εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση, κινητοποιώντας περισσότερα στρατεύματα.

  • Η ρωσική διοίκηση φέρεται να έχει πει στους στρατιώτες της ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει εγκαίρως για την παρέλαση, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Πώς έχει κινηθεί το ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία

Η πυρηνική απειλή

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πούτιν και οι αξιωματούχοι του ισχυρίστηκαν επανειλημμένα ότι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνική δύναμη εναντίον όσων συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν δήλωσε: «Εάν κάποιος σκοπεύει να παρέμβει σε ό, τι συμβαίνει από το εξωτερικό, πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί απαράδεκτη στρατηγική απειλή για τη Ρωσία. Έχουμε όλα τα όπλα που χρειαζόμαστε για αυτό.

Κανείς άλλος δεν μπορεί να καυχιέται για αυτά τα όπλα και δεν θα καυχιόμαστε γι’ αυτά. Αλλά θα τα χρησιμοποιήσουμε. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η αντίδρασή μας στα αντίποινα θα είναι αστραπιαία. Γρήγορη».

 

[/expander_maker]
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.