Θρίλερ στην Πάτρα – Βρέθηκε nor – κεταμίνη στα ούρα της Τζωρτζίνας – Όσα συνέβησαν την ημέρα θανάτου της

featured image

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα με μια ουσία κλειδί να εντοπίζεται στα ούρα της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας. Και όλα αυτά την ώρα που έρχονται στο φως οι καταθέσεις των νοσηλευτριών για τις τελευταίες στιγμές της 9χρονης.

Πρόκειται για την ουσία η οποία μεταβολίζει την κεταμίνη στο αίμα. Κάτι που προκύπτει επίσης από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις της 9χρονης είναι πως πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά από την μεγάλη ποσότητα της κεταμίνης που υπήρχε για αυτό και πρόλαβε να την μεταβολίσει και βρέθηκε έπειτα η ουσία nor – κεταμίνη στα ούρα της.

Ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης μίλησε στην εκπομπή «Live News» για την ουσία nor – κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο ιατροδικαστής εξήγησε πως αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σοδομα και γόμορρα – Η αδελφή της Πισπιρίγκου είχε κατηγορηθεί για σ3ξουαλική παρενόχληση;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: «Αρέσω σε μικρότερους άντρες επειδή είμαι σαν νεράιδα»

Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη. «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο κ. Κούτσης.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των νοσηλευτριών

Στο μεταξύ η εκπομπή Live News φέρνει στο φως όσα κατέθεσαν οι δύο νοσηλεύτριες για τις στιγμές λίγο πριν το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Οι γιατροί μπήκαν στην αρχή του επεισοδίου. Το παιδί δεν είχε καταλήξει. Εγώ την άκουσα έξω κάποια στιγμή που φώναξε αλλά δεν τα κατάφερε» ήταν η περιγραφή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Μέχρι σήμερα, είχαμε ακούσει μόνο από τα χείλη της 33χρονης κατηγορούμενης την περιγραφή εκείνων των δραματικών στιγμών, των τελευταίων στην ζωή της κόρης της. Το Live News για πρώτη φορά αποκαλύπτει λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα όπως τα έζησαν οι υγειονομικοί, που πάλεψαν 60 λεπτά για να σώσουν την μικρή Τζωρτζίνα.

«Έτσι έζησα τον θάνατο της Τζωρτζίνας»

«Είμαι νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, γύρω στις 14:30, μας κάλεσαν από την Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου για μία ανακοπή. Άμεσα ετοιμαστήκαμε, πήραμε τα βαλιτσάκια που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις με υλικά και φάρμακα και κατεβήκαμε στην κλινική» καταθέτει η πρώτη νοσηλεύτρια.

Η Α’ νοσηλεύτρια μαζί με δύο γιατρούς κατεβαίνουν ταχύτατα στον κάτω όροφο εκεί όπου θα βρουν την μικρή Τζωρτζίνα ήδη χωρίς σφυγμό και με διαστολή της κόρης του ματιού. Όπως αποκαλύπτει το Live news, αυτό είναι το βαλιτσάκι με τις φαρμακευτικές ουσίες που είχαν μαζί τους.

«Όταν μπήκαμε στο θάλαμο το παιδί ήταν απνοϊκό, άσφυγμο και σε μυδρίαση. Οι γιατροί του ορόφου είχαν ήδη αρχίσει ΚΑΡΠΑ και αερισμό με AMBU. Όταν, όμως, φτάσαμε αναλάβαμε εμείς, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο εντατικολόγος -επικεφαλής της ομάδας- με την δεύτερη γιατρό άρχισαν αερισμό με AMBU και συμπιέσεις κι εγώ με τις οδηγίες του εντατικολόγου χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί» περιγράφει.

Η νοσηλεύτρια όπως υποστήριξε στην κατάθεση της χορήγησε στην 9χρονη ροκουρόνιο ως αναισθητικό για την διασωλήνωση της.


«Χορήγησα ροκουρόνιο ως μυοχάλαση, πριν από τη διασωλήνωση. Τη διασωλήνωση την έκανε η δεύτερη γιατρός. Δεν χορήγησα κανένα άλλο φάρμακο, εκτός από ροκουρόνιο και αδρεναλίνη» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

«Όταν ανέλαβα οι συνάδερφοι πάλευαν ήδη 30 λεπτά»

Έχουν περάσει ήδη 30 λεπτά με τους γιατρούς και νοσηλευτές να παραμένουν πάνω από την Τζωρτζίνα. Δεν σταματούν στιγμή πασχίζοντας να επαναφέρουν τον σφυγμό του κοριτσιού.

«Έπιανα βάρδια στις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ. Έφτασα στη μονάδα γύρω στις 3 παρά τέταρτο και με το που έφτασα με ενημέρωσαν ότι είχε ανακοπή στην Α’ Παιδιατρική Κλινική. Άμεσα κατέβηκα για να αλλάξω τη συνάδελφο. Όταν μπήκα μέσα στον θάλαμο το κορίτσι ήταν ήδη διασωληνωμένο και είχε αρχίσει ήδη η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ» κατέθεσε η 2η νοσηλεύτρια.

Η προσπάθεια ανάνηψης διήρκησε 60 λεπτά Η δεύτερη νοσηλεύτρια αντικαθιστά την πρώτη και ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του επικεφαλής γιατρού.

«Κατόπιν εντολής του εντατικολόγου, χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί. Αυτό το έκανα κάθε 5 λεπτά, πάντα κατόπιν εντολών. Την αδρεναλίνη τη χορήγησα ενδοφλεβίως, μέσω φλεβοκαθετήρα που είχε στο δεξί της χέρι. Εκτός από αδρεναλίνη αέρισα το παιδί με AMBU κι έβγαλα το καρδιογράφημα» αναφέρει.

Η προσπάθεια ανάνηψης διήρκησε 60 λεπτά ωστόσο, η μικρή Τζωρτζίνα είχε «φύγει».

«Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μας είπε ο εντατικολόγος ότι η προσπάθεια θα διαρκέσει 60 λεπτά. Τα 60 λεπτά είναι πολύς χρόνος, αλλά ο γιατρός είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του παιδιού ότι σε προηγούμενη ανακοπή που είχε, επανήλθε μετά από 55 λεπτά. Το παιδί όμως εκείνο το μεσημέρι δεν ανένηψε ποτέ» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Δυόμισι μήνες από εκείνη τη μέρα, η κατηγορούμενη μητέρα της Τζωρτζίνας, επιμένει να ρίχνει την ευθύνη στο βαλιτσάκι των γιατρών. Σε μια πορτοκαλί τσάντα, που για πρώτη φορά παρουσιάζει το live news. Όπως λέει, περιέχει κεταμίνη, που χορηγήθηκε από λάθος.

«Σαφώς υπάρχει βαλιτσάκι έτοιμο το οποίο έχει όλα τα φάρμακα πρώτης γραμμής προκειμένου να διαχειριστείς ένα επείγον περιστατικό» δηλώνει η εντατικολόγος, Σοφία Πουρίκη.

Το βαλιτσάκι εκτάκτου ανάγκης ή ανακοπής περιέχει αρκετά μηχανήματα όπως απινιδωτή, ηλεκτροκαρδιογράφο, πιεσόμετρο, στηθοσκόπιο αλλά και Αμπού δηλαδή τον ασκό για παροχή οξυγόνου που χρησιμοποιήθηκε άλλωστε και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο χρησιμοποιούμε προκειμένου να κάνουμε την ανάνηψη και τη διασωλήνωση των ασθενών που έχουν πάθει ανακοπή» προσθέτει η εντατικολόγος.

Δεν υπάρχει κεταμίνη στο βαλιτσάκι με τα φάρμακα πρώτης γραμμής Ανάμεσα στα φάρμακα πρώτης γραμμής, σε αυτή την κόκκινη ξεχωριστή κασετίνα, που διακρίνουμε μέσα στην βαλίτσα, υπάρχουν και διάφορα αναισθητικά όπως:

Αμιωδαρόνη,

Προποφόλη

Διαζεπάμη,

Μιδαζολάμη

Και Ρουκορόνιο

Εκείνο όμως που δεν έχει ποτέ ένα τέτοιο βαλιτσάκι εκτάκτου ανάγκης είναι η κεταμίνη.

«Αναισθητικά προφανώς και θα υπάρχουν (στο βαλιτσάκι) με την έννοια ότι μπορεί να χρειαστεί διασωλήνωση στο επείγον περιστατικό που θα πάει ο γιατρός. Αλλά η κεταμίνη δεν είναι φάρμακο πρώτης γραμμής και το οποίο είναι σε κάθε βαλιτσάκι αναζωογόνησης» αναφέρει η εντατικολόγος.

Όπως εξηγούν στο Live News εντατικολόγοι, ούτε οι ίδιοι έχουν άμεση πρόσβαση στην κεταμίνη καθώς χορηγείται από αναισθησιόλογους και μόνο σε συγκεκριμένα χειρουργεία.

«Στο τμήμα μου φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο μαζί με τα ναρκωτικά αναλγητικά. Η ελάχιστη δόση, 1-2 αμπούλες, που μπορεί να είναι έξω από το χρηματοκιβώτιο ελέγχεται ανά 8ωρο. Με το που αναλαμβάνει η βάρδια. Το πρωί στις 7, το μεσημέρι στις 3, το βράδυ στις 11» λέει αναισθησιολόγος του ΕΣΥ.

«Χορηγείται μόνο -το τονίζω- μόνο από αναισθησιολόγους. Δεν μπορεί να ζητήσει ένας συνάδελφος- μη αναισθησιολόγος- κεταμίνη στον όροφο ενός νοσοκομείου. Δεν του χορηγείται. Μορφίνη μπορεί να ζητήσει ένας συνάδελφος για να δώσει σ’ ένα επείγον περιστατικό, κεταμίνη δεν μπορεί» επισημαίνει ο αναισθησιολόγος, Γιώργος Σταχτός.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Live News ούτε το αντίστοιχο βαλιτσάκι στο Αγλαϊα Κυριακού περιέχει την κεταμίνη, καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό της 33χρονης κατηγορούμενης πως η θανατηφόρα δόση που σκότωσε την μικρή Τζωρτζίνα χορηγήθηκε από τους γιατρούς. Τους ανθρώπους που το μόνο που έκαναν ήταν να παλεύουν επί 1 ώρα για να κρατήσουν στη ζωή ένα 9χρονο παιδί.

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.