Κάτι μας κρύβουν: Γιατί συμβαίνει τόσο σκληρό lockdown στην Κίνα, αρπάζουν πολίτες ακόμα και με δαγκάνες

featured image

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες που έρχονται από την Κίνα και συγκεκριμένα από την Σανγκάη με τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας, με την πόλη να έχει μετατραπεί σε μία πόλη-φάντασμα, όπου δεν κυκλοφορεί κανείς.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι στις περισσότερες περιοχές της πόλης δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για κανένα λόγο, ούτε ακόμα για να βγάλουν βόλτα τα κατοικίδιά τους ή να πάνε στο παντοπωλείο. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι πολίτες που απομακρύνονται δια της βίας από τα σπίτια τους για να μεταφερθούν στις ειδικές εγκαταστάσεις καραντίνας.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αυτός είναι ο 30χρονος τότε… παντρεμένος σήμερα εραστής της Ρούλας “Λυπάμαι πολύ για τα παιδάκια”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Εγώ δεν άκουσα κανένα πουλί» ανέφερε η Ρούλα – Πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου πρόδωσε την αδερφή της

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από την Σανγκάη

Οι αρχές της πόλης έχουν αρχίσει να μετατρέπουν σχολεία, νεόκτιστα κτήρια κατοικιών, όπως και εκθεσιακά κέντρα σε κέντρα καραντίνας και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 160.000 κλίνες σε περισσότερα από 100 νοσοκομεία εκστρατείας. Από την άλλη τεράστια κτίρια που φιλοξενούν χιλιάδες άτομα σφραγίζονται κυριολεκτικά.


Οι κάτοικοι της Σανγκάης, παρά τις προσπάθειες των αρχών να μην δημοσιεύονται βίντεο, εκτονώνουν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, καταγγέλλουν άκρατη βία, καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, τρομαχτικές ελλείψεις τροφίμων, ακόμα και δολοφονίες κατοικίδιων ζώων.

Αναφερόμενοι στους λόγους που οδήγησαν σε τόσο αυστηρό lockdown, ειδικοί επικαλούνται τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και την εξάπλωση της Όμικρον 2, την στιγμή που οι ακινητοποιήσεις ανθρώπων γίνονται ακόμα και με… δαγκάνες. Όσο συνεχίζεται η κατάσταση αυτή, εντείνονται και οι ανησυχίες για καθυστερήσεις, στις παραδόσεις προϊόντων παγκοσμίως.

Σανγκάη: «Μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει;»

Τις εικόνες αυτές από την Σανγκάη σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

«Μέσα σε δύο χρόνια της πανδημίας έχουμε μάθει πολλά. Δεν καταλαβαίνουμε αυτό που βλέπουμε στη Σαγκάη. Κάνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την πανδημία. Υπάρχει η υπόθεση μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος στη συνέχεια δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε την 4η δόση εμβολίου. Καλό θα ήταν να το κάνουμε πριν έρθει κάποιο μεγάλο κύμα. Έχουμε ένα εργαλείο που δουλεύει. Τώρα κάνουμε έρευνα για ένα εμβόλιο που θα είναι μία μόνο δόση».

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.