Χριστίνα Τσάκωνα: Από τον φόνο του Κουμανταρέα και το τέλος της Καραγιάννη, στο θρίλερ με τη Μαλένα

featured image

Οι υποθέσεις Κουμανταρέα και Καραγιάννη και η αμφισβήτηση από τους Αλβανούς για ένα… πτώμα

Από το αμφιθέατρο του πανεπιστημίου και τις σέξι φωτογραφίες στο Instagram η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα έγινε trend στο twitter, όπου «πονοκεφαλιάζει» τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές λόγω του πορίσματός της για τον θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, της Μαλένας, αποδίδοντάς τον σε παθολογικά αίτια!

Η Χριστίνα Τσάκωνα είχε διενεργήσει τη νεκροτομή μακροσκοπικά, δηλαδή διά γυμνού οφθαλμού, και δεν προέκυψε κάτι ως αιτία θανάτου, ενώ ελήφθη βιολογικό υλικό για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αυτός είναι ο 30χρονος τότε… παντρεμένος σήμερα εραστής της Ρούλας “Λυπάμαι πολύ για τα παιδάκια”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Εγώ δεν άκουσα κανένα πουλί» ανέφερε η Ρούλα – Πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου πρόδωσε την αδερφή της

Η αιτία θανάτου της Μαλένας προέκυψε από την παθολοανατομική εξέταση και ήταν η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια. «Δεδομένου ότι μιλάμε για ένα παιδί το οποίο, κατά πληροφορίες, κατά το έγγραφο που εστάλη σε εμάς πριν από τη νεκροτομή, ήταν ένα παιδί το οποίο ήταν σε χημειοθεραπεία και συγκεκριμένα αναφερόταν ότι ήταν στην ένατη ημέρα της χημειοθεραπείας, είναι απολύτως φυσιολογικό ένας τέτοιος θάνατος να οφείλεται όντως σε ηπατική ανεπάρκεια» επέμεινε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και εξήγησε για τις άλλες εξετάσεις που έγιναν: «Υπάρχει ένα στάνταρ τοξικολογικών εξετάσεων το οποίο κάνουμε. Αυτό έκανα και στην περίπτωση της Μαλένας. Οσον αφορά την τοξικολογική εξέταση, απέβη αρνητική. Δεν έδειξε ούτε φάρμακα ούτε δηλητήρια, τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν από τον νοσοκομειακό χώρο. Γιατί σε ένα περιστατικό ενός παιδιού που νοσηλεύεται για εννιά ημέρες στο νοσοκομείο δεν μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι πέραν αυτού».

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα

Από έλεγχο

Ομως, το πόρισμά της για τη Μαλένα θα περάσει πλέον από το… μικροσκόπιο των έμπειρων συναδέλφων της Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά, οι οποίοι εξετάζουν αν ο θάνατος του κοριτσιού δεν οφείλεται σε παθολογική αιτία, αλλά σε εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με την Espresso, τις προηγούμενες ημέρες συνάδελφοι της Χριστίνας Τσάκωνα είχαν αφήσει αιχμές εναντίον της, ενώ το όνομά της έγινε trend στο twitter από πολίτες που αμφισβητούν την εγκυρότητα του πορίσματός της, μετά τον θάνατο και του τρίτου παιδιού και την αποκάλυψη ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε από κεταμίνη. Στο… στόχαστρο των επικριτών της βρέθηκαν και οι σέξι selfies της στο Instagram.


Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα

Απαντώντας στους επικριτές της, η Χριστίνα Τσάκωνα ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Eνα γραμμάριο πράξης ισοδυναμεί με έναν τόνο θεωρίας. Τα επιστημονικά δεδομένα και τα στοιχεία των πράξεων δεν καταρρίφθηκαν, σε αντίθεση με τις θεωρίες, τη λασπολογία και τις ανυπόστατες φήμες που θέλησαν να πλήξουν την επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή». Ακολούθησε δήλωση του δικηγόρου της Διαμαντή Μπασαρά, ο οποίος προανήγγειλε μηνύσεις εναντίον όλων όσοι την συκοφαντούν.

Στο επίκεντρο

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της 15ετούς καριέρας της στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία η Χριστίνα Τσάκωνα έχει ασχοληθεί με δεκάδες υποθέσεις. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν το 2014 η δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα, όπου διαπίστωσε τις βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά του συγγραφέα, ενώ το 2017 ασχολήθηκε με τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τη δημοσιογράφο Νανά Καραγιάννη.

O Μένης Κουμανταρέας

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται ιατροδικαστικό της πόρισμα. Εκτός από το υπό κρίση για τη Μαλένα, υπό αμφισβήτηση είχε βρεθεί και άλλο πόρισμα της Χριστίνας Τσάκωνα από Αλβανούς ιατροδικαστές για την υπόθεση θανάτου του Πελούμπ Μαρνικολάι, που έδινε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων τον Αύγουστο του 2016.

Η Νανά Καραγιάννη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην τέταρτη κατά σειρά εμφάνισή του στο τμήμα «τού ανακοινώθηκε πως εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του. Οταν πληροφορήθηκε ότι θα συλληφθεί για την απόφαση αυτή, βρισκόταν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, έτρεξε στον διάδρομο, βγήκε στο μπαλκόνι και έπεσε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και το ίδιο βράδυ κατέληξε».

Η σορός εξετάστηκε από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία ανέφερε στο πόρισμά της ότι ο θάνατος του Μαρνικολάι «επήλθε συνεπεία βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης (κατά πληροφορίες, πτώση εξ ύψους)». Το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας είναι αντίθετο. Ο Αλβανός ιατροδικαστής μίλησε για «χτύπημα διά θλώντος – αμβλέος οργάνου», δηλαδή ότι χτυπήθηκε από κάποιον! Το αποτέλεσμα ήταν οι διαμαρτυρίες Αλβανών πολιτών, με σκοπό να ασκηθεί θεσμική πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση. Τον θάνατο του Πελούμπ σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, γράφοντας πως «η αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει ζητήσει από την ελληνική πλευρά την άμεση συνεργασία όλων των Αρχών». Εδώ και έξι χρόνια η οικογένεια του Πελούμπ έχει αρχίσει αγώνα για να μάθει τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του, όπως τώρα οι Αρχές ερευνούν εκ νέου τον θάνατο της μικρής Μαλένας.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.