Γρηγόρης Λέων: Θα ερευνηθούν τυχόν ευθύνες συναδέλφων – Φτάνουμε στο τέλος της υπόθεσης

featured image

Σε τυχόν ευθύνες των συναδέλφων του αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας και τόνισε πως η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει.

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, μίλησε στο Mega και τοποθετήθηκε σχετικά με τους νέους ιατροδικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση. «Είναι δύο συνάδελφοι που ανέλαβαν, εμπειρότατοι, το πλεονέκτημα που υπάρχει έιναι ότι συμμετείχαν στην άτυπη επιτροπή και έχουν πλήρη γνώση τοπυ περιστατικού της Μαλένας και αυτό που έχουν να κάνουν είναι να αναλύσουν την υπόθεση και της Ίριδας, που εκεί είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, και δεν υπάρχει αμφιβολία ούτε για την αιτία θανάτου ούτε για τον μηχανισμό θανάτου του μωρού.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σοδομα και γόμορρα – Η αδελφή της Πισπιρίγκου είχε κατηγορηθεί για σ3ξουαλική παρενόχληση;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: «Αρέσω σε μικρότερους άντρες επειδή είμαι σαν νεράιδα»

Και στη Μαλένα, δεν θα αργήσουμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Οι πραγματογνώμονες έχουν δικαίωμα να διερευνήσουν σε πάσα κατεύθυνση να στηριχθούν σε υπάρχοντα δείγματα και ευρήματα, δηλαδή να μην μπουν στην διαδικασία νέων εξετάσεων και να δώσουν πορίσματα», ανέφερε αρχικά.


Θαραλλέα η κίνηση του Καρακούκη

«Με την άτυπη επιτροπη ήταν μία θαραλλέα κίνηση και τον κ. Καρακούκη που αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλήμα με την αιτία θανάτου περί ηπατικής ανεπάρκειας. Νομικά πρεπει να σας πω ότι μία πραγματογνωμοσύνη που υπήρχε δεν μπορεί να ανατραπεί με ένα  πόρισμα μίας επιτροπής. Στο νομικό μας σύστημα υπάρχουν οι πραγματογνωμοσύνες, υπάρχουν τα πορίσματα των τεχνικών συμβούλων ωστόσο δεν προβλέπονται πορίσματα επιτροπών, δεν έχουν την ίδια νομική αξία με την πραγματογνωμοσύνη. Θα υπάρχει ένα ισχυρό έγγραφο που ανατρέπει μία άστοχη αιτία θανάτου που υπήρχε στο πρώτο παιδί. Ένας πραγματογνώμονας που έχει συντάξει ήδη μία έκθεση για το συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να συντάξει νέα έκθεση για το ίδιο θέμα», πρόσθεσε ο κ. Λέων.

Ο κ. Λέων συνέχισε λέγοντας πως: «Όλα θα αποκαλυφθούν στον χρόνο που πρέπει και θα διαλευκανθούν οι θάνατοι και των τριών παιδιών. Είχαμε προβληματικές εκθέσεις στα δύο πρώτα παιδιά, και άρα ορθώς γίνεται αυτή η διαδικασία. Πλέον εξετάζεται και η περίπτωση της Ίριδας. Εάν τα συμπεράσματα δείχνουν ευθύνη σε κάποιους συναδέλφους θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες σε βάθος χρόνου. Η ηπατική ανεπάρκεια με εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση του ήπατος, δεν έχει σχέση με την έννοια του όρου της ηπατικής ανεπάρκειας. Η κενοτοπιώδης εκφύλιση μπορεί να υπάρχει από ένα μεταβολικό σύνδρομο που εδώ δεν υπάρχει, από μία τοξική αντίδραση που εδώ δεν προκύπτει γιατί έχουμε καθαρές τοξικολογικές και τρίτον από έναν ασφυκτικό θάνατο».

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας μίλησε σχετικά και με την απόσυρσή του από την υπόθεση: «Υπερέβαλα εαυτόν και πραγματικά όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να παίξω τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου σε αυτά τα παιδιά. Η μητέρα τώρα σκέφτηκε να βάλει τεχνικό σύμβουλο, ενώ προηγουμένως δεν το είχε κάνει. Είχα ηθικό χρέος να το κάνω», υπογράμμισε.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.