«Αυτό που μου συνέβη δεν θα το ξεχάσω ποτέ» – Σπάει τη σιωπή της η 16χρονη που κακοποιήθηκε από τον Γιαννόπουλο

featured image

«Θυμάμαι ακόμη και τη μυρωδιά του σπιτιού αυτού του ανθρώπου, το πρόσωπό του»

Για πρώτη φορά η ανήλικη μαθήτρια η οποία έπεσε θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του ντράμερ Γιώργου Γιαννόπουλου, μιλάει για την φρίκη που βίωσε στα χέρια του μουσικού και στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλα τα κορίτσια που μπορεί να υπέστησαν σεξουαλική βία αλλά φοβούνται να το καταγγείλουν.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου – «Η Τζωρτζίνα έκλαιγε παράλυτη και η Ρούλα έλεγε ”αφήστε την, επίτηδες το κάνει”»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Η Τζωρτζίνα γύρισε με εγκεφαλική βλάβη και η Ρούλα ήθελε ταξίδια»

Σε βάρος του 70χρονου ντράμερ που είχε συνεργαστεί με το συγκρότημα των Πυξ Λαξ, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Αθηνών για αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανήλικων κοριτσιών από το 2007 ως το 2013.

«Λίγες μέρες πριν από την δίκη του ανθρώπου που με κακοποίησε αποφάσισα να μιλήσω για να ξέρει ο κόσμος ότι δεν είμαι ένα παιδί που κρύβεται ή που μιλούν γι’ αυτό που του συνέβη οι ενήλικοι» δήλωσε η μαθήτρια της Β’ Λυκείου.

Με την καταγγελία της νεαρής μαθήτριας άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον μουσικό ο οποίος φέρεται να εκμεταλλευόταν τη δημοφιλία του συγκροτήματος με το οποίο συνεργαζόταν, αλλά και την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι γονείς κατά την διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών σε κάμπινγκ όπου παραθέριζε.

«Το ότι μίλησα εγώ και το ότι ασχολήθηκε ο κόσμος με την υπόθεσή μου, μακάρι να βοήθησε τις άλλες κοπέλες να μιλήσουν. Ευχαριστώ επίσης τους δημοσιογράφους που σεβάστηκαν ότι είμαι μικρή. Πρέπει να το ακούσουν πολλά άλλα κορίτσια στην ηλικία μου ή και μεγαλύτερα και να μη φοβηθούν αν κάτι τέτοιο τους συμβαίνει τώρα ή τους έχει συμβεί», δήλωσε η μαθήτρια και πρόσθεσε:


«Θυμάμαι ακόμη και τη μυρωδιά του σπιτιού αυτού του ανθρώπου, το πρόσωπό του»

«Είμαι ένα κορίτσι που πηγαίνω σήμερα Δευτέρα Λυκείου. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν, με πρώτους τη μητέρα μου και τον πατέρα μου, γιατί αυτοί δεν έφυγαν από δίπλα μου όταν αποφάσισα να σπάσω τη σιωπή μου. Αυτό που μου συνέβη δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ακόμη και τη μυρωδιά του σπιτιού αυτού του ανθρώπου, το πρόσωπό του. Έμαθα μετά ότι υπάρχουν και πολλά άλλα κορίτσια που μόνα τους βγήκαν κι αυτά και μίλησαν για το τί τους έκανε. Θέλω να πω σε όλους ότι από αυτή την ιστορία βγήκα πιο δυνατή και έμαθα να προστατεύομαι.

Παρόλο που υπάρχει ακόμη μέσα μου ένα τραύμα, η επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη που δέχτηκα αρχικά με βοήθησε να το αντιμετωπίσω και έπειτα να μην αισθάνομαι ενοχή και να μην κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό που μου συνέβη. Έτσι, τα όσα εκείνος μου έκανε κατάφερα και δεν με εμπόδισαν να προχωρήσω τη ζωή μου. Επειδή είχα κατάλληλους ανθρώπους δίπλα μου δεν εγκλωβίστηκα παγιδευμένη στο παρελθόν» κατέληξε το 16χρονο κορίτσι.

Ο δικηγόρος του θύματος Παναγιώτης Παπαϊωάννου, μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε ότι το κορίτσι έστειλε το δικό του μήνυμα σε άλλα θύματα κακοποίησης, ωστόσο το τραύμα μέσα της εξακολουθεί να υπάρχει: «Είναι πολύ σημαντικό πως ένα κορίτσι παίρνει το θάρρος μόνη της και απευθύνει ένα μήνυμα σε άλλα θύματα. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει να είναι ένα απρόσωπο παιδί, αλλά να πει σε άλλα παιδιά να μιλήσουν και να βγουν μπροστά. Το τραύμα όμως υπάρχει», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο ντράμερ ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε  12 έτη με αναστολή για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού έξι ετών, με τόπο τέλεσης των αδικημάτων την εξοχική κατοικία του στον Ωρωπό, θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.