Πάνω απο 100 εκατ. ευρώ η περιουσία του Τράγκα - Μπλόκο σε λογαριασμούς και ακίνητα απο το κράτος

featured image

Θέμα λίγων ημερών η έκδοση του πορίσματος που θα βάζει μπλόκο σε ακίνητα και λογαριασμούς – Η έρευνα επικεντρώνεται στη σύζυγό του Μαρία Καρρά, η οποία θεωρείται ότι συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες του δημοσιογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό – Δεν εμφανίστηκε στην τηλεδιάσκεψη για την αποδοχή της διαθήκης η χήρα

Ο εκλιπών δημοσιογράφος, εκδότης και αρχηγός πολιτικού κόμματος Γιώργος Τράγκας αποδείχτηκε μετά θάνατον ένας σύγχρονος Μίδας του real estate, έχοντας επενδύσει σε «χρυσά» ακίνητα συνολικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο που αυτά ακριβώς τα «χρυσά» ακίνητα και όχι μόνο βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σοδομα και γόμορρα – Η αδελφή της Πισπιρίγκου είχε κατηγορηθεί για σ3ξουαλική παρενόχληση;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μαριλένα Παναγιωτοπούλου: «Αρέσω σε μικρότερους άντρες επειδή είμαι σαν νεράιδα»

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, έχει ήδη αρχίσει να συντάσσεται το πόρισμα των ελεγκτών, που φέρεται να επικεντρώνεται κυρίως στη Μαρία Καρρά, τη χήρα του δημοσιογράφου και εκδότη. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις διαρροές, η τελευταία σύζυγος του «Θείου», όπως τον αποκαλούσαν, φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών μηχανισμών στο Μονακό και τις ΗΠΑ.

Αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν και ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των τραπεζικών ιδρυμάτων στους οποίους ο Γιώργος Τράγκας και η σύζυγός του διατηρούσαν κοινούς καταθετικούς λογαριασμούς. Την ίδια στιγμή, ελέγχονται εξονυχιστικά τα «πόθεν έσχες» και οι φορολογικές δηλώσεις του εκλιπόντος αλλά και της συζύγου του. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επιτέλους από το εξωτερικό τα στοιχεία για τις εταιρείες και τους ισολογισμούς τους καθώς και αναλυτικές καταστάσεις των κινήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε από κοινού το ζεύγος.

Κατόπιν θα γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί αν συνάδουν και σε περίπτωση διαφοράς να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια φορολογικός κάτοικος του Μονακό, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα αποκαλύψουν τα στοιχεία που αναμένει η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για μία περιουσία η οποία αποτιμάται γύρω στα 100 εκατ. ευρώ. Πηγές στενά προσκείμενες στην υπόθεση εικάζουν ότι μετά τη σύνταξη του πορίσματος και εφόσον προκύψουν τα στοιχεία, η αρμόδια ελεγκτική αρχή θα προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών.

Η Μαρία Καρρά εδώ και αρκετό καιρό κατοικεί πλέον στο εξωτερικό και από εκεί συντονίζει τις όποιες ενέργειες αφορούν τη μυθική κληρονομιά με τα 17 ακίνητα, τα εκατομμύρια ευρώ των καταθέσεων, τα αυτοκίνητα και τις θυρίδες σε τράπεζες του Μονακό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί ράβδοι χρυσού στο εξωτερικό που φέρεται να αγοράστηκαν σχετικά πρόσφατα και ένα τουλάχιστον ίχνος «κίνησης» από τραπεζικό λογαριασμό, που έγινε μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Οπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη 30 Μαρτίου ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών ζήτησε «συνδρομή σε έρευνα», σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε αποκλειστικά το «ΘΕΜΑ»: «Παρακαλούμε με κοινοποίηση της παρούσας στα μέλη σας, να λάβουμε αντίγραφα των οποιωνδήποτε εξωδίκων» που αντάλλαξαν η Μαρία Καρρά, ο Γιάννης Τράγκας και ο Φρειδερίκος Τράγκας από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.

Η «συνάντηση» των απέναντι

Την Παρασκευή η χήρα του δημοσιογράφου θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται στην Αθήνα για τη συνάντηση με τους δύο γιους του συζύγου της, προκειμένου να γίνει επιτέλους η αποδοχή της πολυσυζητημένης διαθήκης του. Τελικά επέλεξε να μην παραστεί και το ραντεβού να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού προτίμησε να μην ταξιδέψει στην Αθήνα, απόρροια ίσως των όσων έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο δεν πραγματοποίησε ούτε αυτή την παρουσία (μέσω τηλεδιάσκεψης) ώστε να συμφωνήσουν για την αποδοχή της διαθήκης.


Ο Γιάννης Τράγκας με τον οποίο συμπορευόταν αρχικά στο ζήτημα της κληρονομιάς έχει πλέον αποστασιοποιηθεί και με δικηγόρο τον Νίκο Αγαπηνό συμπλέει ουσιαστικά με τον αδελφό του Φρέντυ, τον οποίο εκπροσωπεί ο Θέμης Σοφός. Η κυρία Καρρά εκπροσωπείται από δύο τουλάχιστον δικηγορικά γραφεία, αφού ο Νίκος Αγαπηνός τής γνωστοποίησε με εξώδικη επιστολή ότι παραιτείται από δικηγόρος της. Της απέστειλε μάλιστα και τιμολόγιο, το οποίο μέχρι τις αρχές της εβδομάδας δεν είχε εξοφληθεί από τη Μαρία Καρρά, τη γυναίκα που έγινε σημείο αναφοράς στον ενδοοικογενειακό πόλεμο των Τράγκα.

Είναι η πολλοστή φορά άλλωστε που η χήρα του δημοσιογράφου άλλαξε το ραντεβού για την αποδοχή της περιώνυμης διαθήκης που συντάχθηκε ιδιοχείρως από τον εκλιπόντα στο Μονακό πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί, πάντως, φέρεται να ήταν η εν γένει στάση της αυτή που έφερε μια θρυαλλίδα εξελίξεων τις τελευταίες εβδομάδες στην υπόθεση της τεράστιας περιουσίας του «θείου Γιώργου». «Σπίτια μου, σπιτάκια μου…» Μιας περιουσίας που άφησε άφωνη την ελληνική κοινωνία όταν αποκαλύφθηκε σε όλο της το εύρος, αφού πλην ελαχίστων πολύ δικών του ανθρώπων και της τελευταίας συζύγου του, ελάχιστοι ήξεραν τη real estate «αυτοκρατορία» που είχε στήσει. Αυτό που ήξεραν όλοι ήταν η περίφημη βίλα της Νίκαιας στην Κυανή Ακτή, μια εντυπωσιακή κατοικία στην οποία είχε καλέσει αρκετές φορές φίλους και στενούς συνεργάτες του.

Ομως, όταν έγιναν γνωστά το επιβλητικό διαμέρισμα στο Παρίσι, τα δύο σπίτια στην Μύκονο, άλλα δύο στην Πολιτεία, ένα στην Ακρόπολη το οποίο «χάθηκε» μαζί με την προκαταβολή αφού η εξόφλησή του δεν έλαβε χώρα την ημέρα που έπρεπε σύμφωνα με το συμφωνητικό, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Σεν Τροπέ, το διαμέρισμα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, αυτό στο Λας Βέγκας, έτερο στο Μαϊάμι, άλλο ένα στο Μπέβερλι Χιλς και ένα στην Ουάσινγκτον, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Οχι όμως και η κυρία Καρρά, που ήξερε όλα τα ακίνητα αλλά επέμεινε να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για κάποια από αυτά, αφού οι γιοι του δημοσιογράφου έμαθαν εσχάτως για το Σεν Τροπέ, το Μπέβερλι Χιλς και την Ουάσινγκτον, μετά τις σχετικές έρευνες. Επίσης, όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, η χήρα του δημοσιογράφου προέβη και σε μια άλλη κίνηση που, αν μη τι άλλο, προκάλεσε σχόλια στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Ζήτησε από τον εκτελεστή της διαθήκης στο Μονακό να ενημερώσει τον Ελληνα συμβολαιογράφο που είχε ορίσει ο άνδρας της εκτελεστή, ότι δεν θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του. Με λίγα λόγια, φέρεται να του ζήτησε να μείνει μακριά από την υπόθεση, κάτι που επίσης προκαλεί απορίες, ειδικά από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος συμβολαιογράφος ήταν άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του συζύγου της και έχει χειριστεί όλες τις υποθέσεις του.

Το Παρίσι και ο «Μίδας των ακινήτων»

Το τελευταίο διάστημα και λίγο πριν η Μαρία Καρρά χάσει την εκπροσώπησή της από το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αγαπηνού, η κατάσταση οδηγήθηκε στα άκρα, ειδικά μετά τα αποκαλυπτήρια της ιδιόχειρης διαθήκης. Η χήρα του δημοσιογράφου φέρεται μάλιστα να απαίτησε, προκειμένου να παραστεί σε μια συνάντηση των τριών, να κινηθούν δικαστικά σε κοινό μέτωπο κατά του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ».

Αιτία; Οι αποκαλύψεις που χάλασαν τις ήρεμες και πολυτελείς έναστρες νύχτες που ανέμενε να ζήσει στην Κυανή Ακτή, στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη και το Μπέβερλι Χιλς – για να αναφέρουμε μερικά μόνο από τα μυθικά σπίτια του Γιώργου Τράγκα. Αυτά που έκαναν την κοινή γνώμη να αναρωτιέται πώς αγοράστηκαν, όσο καλοπληρωμένος κι αν ήταν ο εκλιπών, αφού η αξία τους φαίνεται να αγγίζει ή και να ξεπερνάει τα 60 εκατ. ευρώ. Γνώστης της αγοράς του real estate έλεγε προ ημερών ότι μόνο το διαμέρισμα στη Βικτόρ Ουγκό αξίζει περί τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή προστέθηκε άλλο ένα ακίνητο στον κατάλογο, το οποίο βρίσκεται στην Αράχωβα.

Μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, η οποία δεν τελεσφόρησε, Γιάννης και Φρέντυ Τράγκας θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο προκειμένου να ταξιδέψουν στη Γαλλία και το Μονακό για να ενημερωθούν για τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες που διατηρούσε ο πατέρας τους σε δύο τουλάχιστον χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα πάνε και στις ΗΠΑ προκειμένου να μάθουν για τα εκεί περιουσιακά στοιχεία του, καθώς και αν μετά τον θάνατό του υπήρξαν κινήσεις σε λογαριασμούς του.

Πηγή: www.protothema.gr [/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.