Φωτιά στην Αττική: Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στο δάσος της Βαρυμπόμπης

featured image

Σύνεργα εμπρησμού εντοπίστηκαν από εθελοντές στο δάσος της Βαρυμπόμπης, την Παρασκευή 6/8. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα, εθελοντές βρήκαν κάτω από δέντρο συσκευασία με φυτίλια, κερωμένα σπίρτα, βαμβάκι και σπάγκο και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και στη συνέχεια την Αστυνομία.

Λίγο αργότερα, εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ).


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αυτη η γυναίκα έβαλε φωτιά στο Πεδίον του Άρεως

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Γιαννακόπουλος για Βαρυμπόμπη – «Όσο θα καίτε, τόσο θα φυτεύουμε!»

Δυνάμεις της Αστυνομίας κάνουν περιπολίες υπό τον φόβο εμπρηστών και νέων αναζωπυρώσεων. Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ ερευνά τι συμβαίνει πίσω από την περίεργη υπόθεση και τι σχεδίαζαν οι άγνωστοι που τα έκρυψαν στο συγκεκριμένο σημείο.


Βελτιωμένη εικόνα σήμερα

Μετά την οριοθέτηση της πυρκαγιάς, αλλά και την σαφώς βελτιωμένη εικόνα που υπάρχει σήμερα, οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στον ρυθμό της επόμενης ημέρας, αναφέρει το protothem.gr. Στόχο να προστατεύσουν την περιουσία των περιουσιών που εγκατέλειψαν οι πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών από τυχόν πλιάτσικο, αλλά και η προστασία των υπολοίπων περιοχών της Αττικής από ενδεχόμενες απόπειρες εμπρησμών, κυρίως στα περιαστικά δάση, άλση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κανένα ορατό μέτωπο δεν διακρίνεται. Κάθε τόσο, στην τεράστια περίμετρο, εμφανίζονται κάποιες εστίες, όπως πριν λίγο στο Κατσιμίδι, που αντιμετωπίζονται από δυνάμεις πυρόσβεσης.

Άνοιξαν οι περισσότεροι δρόμοι στις περιοχές της πυρκαγιάς

Η Τροχαία, λόγω της βελτιωμένης εικόνας, άνοιξε τους περισσότερους δρόμους στις περιοχές της φωτιάς. Ωστόσο κάποιοι παραμένουν κλειστοί και κάποιοι έκλεισαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στο τμήμα του Κρυονερίου και η λεωφόρος Μαραθώνος προς Καλέντζι.

Οι νέες διακοπές είναι κυρίως επειδή υπάρχει έντονος καπνός κατά διαστήματα και είναι επικίνδυνη η διέλευση από τους πολίτες, αλλά και για να ελέγχονται αποτελεσματικότερα οι περιοχές, σύμφωνα με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας. [/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.