Αυστηρά πρόστιμα σε όσους επαγγελματίες οδηγούς βγαίνουν εκτός εαυτού

featured image

Όσοι επαγγελματίες οδηγοί χειρονομούν ή έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά θα τιμωρούνται με πρόστιμα, όχι όμως οι απλοί οδηγοί, σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη.

Μέχρι και τρεις φορές πάνω από το κανονικό θα πληρώνουν τα πρόστιμα της τροχαίας οι παραβάτες οδηγοί, που έχουν υψηλά εισοδήματα, με βάσει τον νεο ΚΟΚ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉  Αδιανόητο κράξιμο στο ζευγάρι των μαϊντανών – “Ο ζιγκολάκος και η…”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ελένη Μενεγάκη: «Μαύρα σύννεφα» και προβλήματα στο γάμο της με τον Ματέο Παντζόπουλο;

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πάντως ότι όλα τα πρόστιμα θα είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με τα σημερινά, ενώ θα καταργηθεί η έκπτωση 50% που ισχύει τώρα για όσους τα πληρώνουν εντός δεκαημέρου. Η λογική μας, τόνισε, είναι τα πρόστιμα της τροχαίας να μην έχουν εισπρακτικό αλλά παιδευτικό χαρακτήρα.


Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ποινικοποιηθούν με τον νέο ΚΟΚ οι προκλητικές χειρονομίες των απλών οδηγών στο δρόμο σε άλλους οδηγούς, αλλά θα θεσπιστούν αυστηρά πρόστιμα για την αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών που είναι επαγγελματίες. «Δεν μπορεί να τιμωρείται το ίδιο ένας που γράφει στο facebook με έναν που είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος», είπε.

Μιλώντας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν κλείσει οι μπάρες σε πέντε σταθμούς του μετρό, ενώ έχουν εκδοθεί 370 χιλιάδες ηλεκτρονικές κάρτες. Εκατόν είκοσι χιλιάδες περισσότερες, από τις περίπου 250 χιλιάδες που ήταν με το παλιό σύστημα.

Σε ότι αφορά τις πλημμύρες στη Μάνδρα ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε ότι με βάση την αυτοψία που έκανε ο ίδιος στην περιοχή δεν υπάρχουν ιδιαίτερα καμένες εκτάσεις στο όρος Πατέρας που να συνέβαλαν στις πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους.Τα λάθη και οι παραλείψεις που είχαν γίνει στην περιοχή εδώ και 30 χρόνια ήταν η βασική αιτία, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ [/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.