Εμβόλιο κορονοϊού: Το Sputnik V είναι «πάνω από 95% αποτελεσματικό» 42 ημέρες μετά την πρώτη δόση

featured image

Οι δημιουργοί του εμβολίου Sputnik V ανακοίνωσαν την Τρίτη πως η αποτελεσματικότητά του ξεπερνά το 95% 42 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, όπως μεταδίδει το Sputnik.

Παράλληλα, το ρωσικό εμβόλιο θα είναι φθηνότερο από εκείνα που αναπτύσσονται παράλληλα στον κόσμο, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις. Η Μόσχα έχει βάλει ως στόχο την παραγωγή περισσότερων από 1 δισ. δόσεων την επόμενη χρονιά.

BREAKING: Second interim analysis of clinical trial data showed a 91.4% efficacy for the #SputnikV vaccine on day 28 after the first dose; vaccine efficacy is over 95%
42 days after the first dose.

Read More: https://t.co/qfCZ9FG8WH

— Sputnik V (@sputnikvaccine) November 24, 2020


Λεπτομέρειες για την τιμή αναμένονται αργότερα την Πέμπτη, ωστόσο σε δηλώσεις που έγιναν στο Reuters επισημάνθηκε πως η τιμή του Sputnik V θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνη που θα έχουν «ανταγωνιστές» του με παρόμοια επίπεδα αποτελεσματικότητας.

Η Μόσχα έχει δεχτεί επικρίσεις από επιστήμονες στη Δύση που την έχουν κατηγορήσει ότι «κόβει δρόμο» σε μια προσπάθεια να κυκλοφορήσει γρήγορα το Sputnik V, κατηξγορίες που έχει απορρίψει η Ρωσία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το ρωσικό εμβόλιο είναι 91,4% αποτελεσματικό την 28η ημέρα και πάνω από 95% αποτελεσματικό την 42η ημέρα.

Πηγή: www.newsbeast.gr[gs-fb-comments]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.