«Εκτόξευση» λόγω εμβολίου για τον κορονοϊό: Σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ οι διεθνείς αγορές

featured image

Σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, αφού ο Dow Jones ξεπέρασε το όριο των 30.000 μονάδων, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανακουφισμένοι με την προοπτική ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και βέβαιοι ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο κατά της COVID-19.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε χθες την ομάδα του για την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες Τρίτη ότι έχει αρχίσει η μεταβίβαση της εξουσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφού η Διεύθυνση Γενικών Υπηρεσιών (General Services Administration, GSA), ο ομοσπονδιακός φορέας που φροντίζει για την ομαλή παράδοση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη, ενημέρωσε τη Δευτέρα τον Μπάιντεν πως μπορεί να αρχίσει η διαδικασία.

Το νέο ενδιαφέρον για μετοχές οδήγησε τον ευρύτερο δείκτη παγκόσμιων μετοχών MSCI στα επίπεδα ρεκόρ των 622,12 μονάδων. Νωρίτερα, σημείωσε άνοδο 0,1%, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Την ανοδική τάση ακολούθησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με κέρδη 0,1% στην αρχή της συνεδρίασης παραμένοντας κοντά στο υψηλό εννεαμήνου.


Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε νωρίτερα σε υψηλό 29 ετών. Ο δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,2%.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε χθες για πρώτη φορά πάνω από τις 30.000 μονάδες.

«Ο κόσμος πρόκειται να είναι πολύ καλύτερος αυτή την εποχή την επόμενη χρονιά σε σχέση με τώρα, και αυτό αποτυπώνεται στις χρηματιστηριακές αγορές», δήλωσε ο Μάικ Μπελ, υψηλόβαθμο στέλεχος και αναλυτής της J.P. Morgan Asset Management. «Το γεγονός είναι ότι οι προοπτικές έχουν αλλάξει δραματικά τον τελευταίο μήνα».

Εν μέσω βελτιωμένων προοπτικών, οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα επικείμενα εμβόλια για τον κορονοϊό θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις για βιομηχανίες που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία, από τον τουρισμό έως την ενέργεια.

Οι παγκόσμιες ενεργειακές μετοχές έχουν ενισχυθεί σχεδόν 34% από τις αρχές του μήνα και οδεύουν προς τον καλύτερη ιστορικά μηνιαία επίδοσή τους καθώς οι τιμές του αργού κάνουν ράλι.

Οι τιμές πετρελαίου κινούνταν κοντά στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Μάρτιο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 1,3% στα 48,48 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.