Σκυλακάκης: Έχουμε προϋπολογίσει 7 δισ. ευρώ για το 2021 ώστε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού

featured image

«Ο Προϋπολογισμός του 2021 έχει 7 δισεκατομμύρια ευρώ για μέτρα για τον κορονοϊό, εκ των οποίων τα 4 δισ. είναι προδιαγεγραμμένα (όπως για παράδειγμα η μείωση ασφαλιστικών εισφορών), ενώ τα άλλα 3 δισ. θα υπάρχουν σε αποθεματικό ταμείο  για να στηρίζονται κλάδοι και επιχειρήσεις, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για την προκαταβολή φόρου το επόμενο έτος, το μέλος της κυβέρνησης απάντησε ότι «ο Προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί, έχει τις γενικές κατευθύνσεις. Τα επιμέρους ζητήματα, θα τα δούμε εν καιρώ. Θα συνεχίσουν και τους επόμενους μήνες να υπάρχουν αναστολές συμβάσεων εργασίας, καθώς θα διατηρηθούν οι περιορισμοί λειτουργίας σε ορισμένους κλάδους».


Παράλληλα ο υφυπουργός σημείωσε ότι φέτος έχει δοθεί ένα επιπλέον δισεκατομμύριο για τον τομέα της Υγείας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να είναι καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με τον Προϋπολογισμό που έχει καταρτιστεί, μένει να το δούμε. Η δυνατότητα που έχουμε για το 2021 είναι να παίρνουμε «μέτρα Covid» και όχι άλλα μέτρα ενίσχυσης ή ελάφρυνσης, μόνιμου χαρακτήρα, καθώς δεν επιτρέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την ρήτρα δαπανών. Θα μπορέσουμε από τον Μάρτιο – Απρίλιο να δούμε για τέτοιου είδους παρεμβάσεις» ήταν τα λόγια του.

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.