Συγκλονίζει η Κική Λιτσάκη: Αν δεν είχα μπει στη φυλακή δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα

featured image

Απέναντι από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2night Show βρέθηκε η Κική Λιτσάκη, το βράδυ της Πέμπτης. Η συνεργάτιδα του στην εκπομπή και μία από τις «Σφήκες» μοιράστηκε, για πρώτη φορά, τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής της.

Η Κική Λιτσάκη μίλησε για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στη Χίο, για την ενδοοικογενειακή βία που στιγμάτισε τα πιο αγνά χρόνια της ζωής της, την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά, τον εγκλεισμό της στη φυλακή, την κατάθλιψη, αλλά και την απεξάρτησή της που στο τέλος έφερε την προσωπική της λύτρωση.

Για την οικογένειά της και τη βία που βίωσε μέσα σε αυτήν, είπε: «Ο πατέρας μου δεν ήταν το πρότυπο του πατέρα. Πέρασα πολύ δύσκολα με τον πατέρα μου και έκανα πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία, άκουγα τη λέξη μπαμπάς και μαμά και με έπιαναν τα κλάματα, δεν μπορούσα τα διαχειριστώ. Παρ’ όλα αυτά, αν μου έλεγες να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να άλλαζα πατέρα δεν θα τον άλλαζα ποτέ. Ήταν βίαιος με τη μαμά μου και με εμένα. Θυμάμαι όλες τις βίαιες εικόνες από 5 χρονών, για κακή μου τύχη έχω πάρα πολύ δυνατό μνημονικό. Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω».

Και πρόσθεσε: «Ήμουν πασπαρτού, έμενα παντού. Κυρίως έμενα με την μάνα μου. Αλλά δεν άλλαζε και πολύ γιατί η μάνα μου είχε έναν άλλον, ο οποίος ήταν αλκοολικός και με το που πήγαινε τρεις το μεσημέρι, ερχόταν έτοιμος για τσαμπουκά. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστός»

«Στο σχολείο, ένα πρωί, μια συμμαθήτρια που ήταν και φίλη μού είπε “η μαμά σου είναι βίζιτα” γιατί δούλευε σε μπαρ! Για να το θυμάμαι, μάλλον το βίωσα σαν bullying. Αμυνόμουν με το χιούμορ, έκανα πολύ τον καραγκιόζη ειδικά σε αυτή την ηλικία. Ήμουν 8 χρονών», συμπλήρωσε


Για τον εθισμό της στα ναρκωτικά, είπε: «Η μάνα μου δούλευε άπειρες ώρες και η αλήθεια είναι πως, το έχει παραδεχθεί και εκείνη, ήταν στην κοσμάρα της εντελώς! Ασχολιόταν με άλλα πράγματα. Στα 13 μου ήπια τα πρώτα ναρκωτικά. Δεν ήρθε κανένας και δεν προσέγγισα κανέναν. Κάπως έμπλεξαν οι στάνταρ φίλοι μου, στην αρχή τους κορόιδευα μέχρι που γύρισε και σε μένα το πρώτο τσιγάρο. Ενθουσιάστηκα στην αρχή, είχε πλάκα και με τα χρόνια δεν είχε καθόλου πλάκα. Για χασίσι μιλάω πάντα και μετά άρχισα να πίνω χάπια. Κρυφά πάντα από τους φίλους μου. Σιγά σιγά ήρθαν και τα υπόλοιπα, τα πιο σοβαρά. Κοκαΐνη κανονικά και συστηματικά. Δεν ήταν καθόλου αστείο. Όλα γινόντουσαν από ανάγκη. Lcd, πολύ Lcd  και τότε ήταν που είχα πάψει να χαμογελάω και νόμιζα ότι θα χαμογελάω μόνο κάνοντας κάθε μέρα κατάχρηση. Μέχρι που έγινε ανάγκη. Είχα και μια σχέση με την οποία μαζί μπλέξαμε και μαζί τα κάναμε όλα. Εκεί σε ηλικία 16, 17 ετών. Στο τέλος μπήκε και η ηρωίνη στη ζωή μου».

Για να εξηγήσει: «Όλοι ήξεραν, κανείς δεν καταλάβαινε την σοβαρότητα του θέματος. Όλος ο κόσμος το ήξερε, όχι μόνο οι γονείς μου… Ήταν όλοι αμόρφωτοι γύρω μου… Ορκιζόμουν ότι κόβω τα ναρκωτικά και μετά έπινα… από τον τότε σύντροφό μου έτρωγα κάθε μέρα ξύλο…Ήξερα αν χώριζα από εκείνον, θα χώριζα και με τα ναρκωτικά…».

Για την παραβατική της συμπεριφορά και για τον εγκλεισμό της στη φυλακή για εμπόριο ναρκωτικών, είπε: «Κατηγορήθηκα για εμπόριο ναρκωτικών. Ήταν συνηθισμένο να είμαστε στα κρατητήρια για χρήση. Εκείνη τη φορά κατηγορηθήκαμε για σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης. Η στιγμή που μου ανακοίνωσε η ανακρίτρια ότι προφυλακίζομαι ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου».

Για να συμπληρώσει: «Αν δεν είχα μπει στη φυλακή δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα».

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.