Η Marilyn Monroe έζησε σε συνολικά 43 σπίτια και αγόρασε μόνο ένα

featured image

Μόλις έξι μήνες η θρυλική Marilyn Monroe κατάφερε να ζήσει στο μοναδικό σπίτι που απέκτησε στην ζωή της, προτού την βρει ο τραγικός θάνατος το 1962.

Αν και η λαμπερή σταρ έζησε σε 43 διαφορετικά σπίτια, η οικία στους λόφους του Χόλιγουντ, στο Λος Άντζελες, ήταν η μόνη που κατάφερε να αγοράσει. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την ιστορία, ο ψυχολόγος της την είχε συμβουλεύσει να βρει ένα μέρος να ριζώσει.

Μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της μάλιστα, πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια αυτού του εξαμήνου, με την περίφημη παρουσίαση του τραγουδιού «Happy Birthday, Mr. President» στα 45α γενέθλια του John F. Kennedy. Λιγότερο από 18 μήνες μετά τον εορτασμό, τόσο η Monroe όσο και η JFK θα ήταν νεκροί.

Η Monroe αγόρασε το συγκεκριμένο σπίτι τον Φεβρουάριο του 1962 αφού επέστρεψε στο Λος Άντζελες μετά το τέλος του γάμου της με τον θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller. Ορισμένες πηγές λένε ότι η τιμή πώλησης ήταν 77.500 δολάρια, ενώ άλλες 90.000 δολάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρωσε το μισό με μετρητά και πήρε υποθήκη για τα υπόλοιπα.

Η ερωτική φωλιά της Marilyn Monroe και του Joe DiMaggio είναι μια αποικιακού στυλ κατοικία σε σχήμα L. Χτισμένο το 1929, το μονώροφο σπίτι σε στιλ hacienda βρίσκεται πίσω από ψηλές πύλες σε μια έκταση μισού στρέμματος γεμάτη με δέντρα. Μάλιστα, για να διακοσμήσει το ισπανικού στιλ σπίτι της, η Monroe ταξίδεψε στην Τιχουάνα και στην Πόλη του Μεξικού, απ’ όπου αγόρασε πλακάκια, καθρέφτες και διάφορα υφάσματα υφάσματα.


Αν και η Monroe κατείχε σπίτια κατά τη διάρκεια των γάμων της, με τον Joe DiMaggio και τον Arthur Miller, το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο που αγόρασε χωρίς σύζυγο. Σύμφωνα με το βιβλίο «​Cursum Perficio: Marilyn Monroe»s Brentwood Hacienda» η ίδια το είχε χαρακτηρίσει ως «φρούριο όπου μπορώ να νιώσω ασφαλής από τον κόσμο». Το 2017, όταν και άρχισε η διαδικασία αγοραπωλησίας του σπιτιού η τιμή του ήταν 6,9 εκατομμύρια δολάρια και, τελικά, πωλήθηκε στα 7,25 εκατομμύρια δολάρια.

Το υπνοδωμάτιο της Monroe διαθέτει τζάκι και πόρτες που οδηγούν σε ένα απλό, αλλά ελκυστικό αίθριο στην αυλή. Όπως και το υπνοδωμάτιο, το γραφείο «βλέπει» στο αίθριο και στην πισίνα, συνδυάζοντας τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους με ένα αυθεντικό στιλ της Νότιας Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με ένα άρθρο του Architectural Digest, η ηθοποιός ανέφερε άνετα τη hacienda ως «ένα χαριτωμένο μικρό μεξικάνικο σπίτι με οκτώ δωμάτια».

Η άλλοτε ερωτική φωλιά της Monroe αποτέλεσε βασική κατοικία, τουλάχιστον, για δύο άτομα από το χώρο της ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Veronica Hamel (Hill Street Blues) και αργότερα, του σκηνοθέτη Michael Ritchie.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αναδιαμόρφωσης του σπιτιού από την Hamel και το σύζυγό της, βρέθηκε εξοπλισμός παρακολούθησης στην οροφή και στους τοίχους του κτίσματος. Ο εξοπλισμός θεωρήθηκε ότι εγκαταστάθηκε κρυφά κατά τη διάρκεια της περιόδου που η Marilyn Monroe φέρεται να εμπλέκεται με τον John F. Kennedy ή τον Robert Kennedy στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αν και αυτό δεν έχει ποτέ επαληθευτεί.

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.