Αυτό το σπίτι στα Βριλήσσια έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την πισίνα και την μαγευτική θέα του

featured image

Εντυπωσιακό σπίτι: Μια ανακαίνιση μεταμόρφωσε ένα κτίριο από τα Βριλήσσια. Το συγκεκριμένο σπίτι είναι σαν να έχει βγει από περιοδικό για αρχιτέκτονες. Η προαναφερθείσα κατοικία βρίσκεται στο τέταρτο επίπεδο. Στο πρώτο επίπεδο γίνεται η κύρια πρόσβαση. Εκεί, βρίσκεται το κυρίως καθιστικό της κατοικίας με τα δύο γραφεία των ιδιοκτητών. Στο δεύτερο βρίσκονται τα εφηβικά δωμάτια. Αντίθετα, στον τρίτο όροφο διαμορφώνεται το κυρίως υπνοδωμάτιο, με χώρο γυμναστηρίου και ιματιοθήκη. Στο χαμηλότερο επίπεδο της κατοικίας και με πρόσβαση εξωτερικά από το υπόγειο, δημιουργήθηκε ένας μεταβατικός υπαίθριος χώρος με πισίνα με υπερχείλιση, που διατρέχει και τα δύο επίπεδα του περιβάλλοντος χώρου.

Τα υπόλοιπα επίπεδά του

Στο επίπεδο της πισίνας, στη νότια πλευρά, βρίσκονται οι χώροι διημέρευσης με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο χώρο. Αυτός περιλαμβάνει χώρο μπάρμπεκιου και καθιστικό. Σ’ αυτό το σημείο κατασκευάστηκε επίσης πέργκολα από μεταλλικά στοιχεία στον ακάλυπτο χώρο. Αυτός είναι νοτιοδυτικός και έχει ανάγκη σκίασης.

Η επιλογή των υλικών και των επίπλων συνολικά στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου υψηλής αισθητικής με μινιμαλιστική διάθεση. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται μια μικρή αλλά ισχυρή παλέτα υλικών όπως το ξύλο και το μέταλλο.

Η εξυπηρέτηση και επικοινωνία στις στάθμες της κατοικίας γίνεται μέσω της κεντρικής εισόδου. Διευκολύνεται από την εσωτερική κλίμακα και τον ανελκυστήρα.

Κατά την εκπόνηση της μελέτης δόθηκε βαρύτητα στην εξασφάλιση της λειτουργικότητας από το σπίτι. Η πρόσβάση από τον ακάλυπτο χώρο στα επί μέρους τμήματα του κτιρίου είναι εύκολη,. Αυτό, διότι το κτίριο είναι από τις δυο πλευρές ελεύθερο. Εξασφαλίστηκαν όλες οι απαιτήσεις του κτιριοδομικού κανονισμού ώστε το κτίριο και τα επί μέρους στοιχεία του να εξυπηρετούν τη χρήση, για την οποία προορίζονται. Ταυτοχρόνως, με την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου έχει επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας της κατασκευής σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού εσωτερικά.

Το κτίριο σχεδιάστηκε με λιτούς όγκους και τα υλικά του επιλέχθηκαν στις όψεις έτσι, ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της αισθητικής τόσο ως μεμονωμένη κατασκευή, όσο και σε σχέση με τα υφιστάμενα διπλανά του κτίρια. Έτσι, τα χρώματα πλησιάζουν τις γήινες αποχρώσεις, ενώ η πέτρα, που επιλέχθηκε ως επένδυση, αντικατοπτρίζει τις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις με του επιχρίσματος.

Στις δύο πρώτες κατασκευαστικές φάσεις ο φέρων οργανισμός της οικοδομής είχε ήδη ολοκληρωθεί ως προς το υπόγειο, ισόγειο, 1ο και 2ο όροφο. Τα τοιχία διαμορφώσεων του περιβάλλοντος χώρου και της πισίνας κατασκευάστηκαν σε επόμενο στάδιο, ενώ στον κυρίως φέροντα οργανισμό του κτιρίου έγιναν οι απαραίτητες ενισχύσεις, όπως αυτές προέκυψαν από τη μελέτη στατικής επάρκειας.




[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.