Στο νοσοκομείο με προβλήματα στην καρδιά ο Φρέντι Μπελέρης

featured image


Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται από τις αλβανικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του.

Nέα οργισμένη ανακοίνωση ομογενών: Ο Ράμα στοχοποιεί την Ελληνική μειονότητα
Στην καταδίκη της φυλάκισης και της κράτησης του Έλληνα Δημάρχου της Χειμάρρας προχώρησε με ανακοίνωσή του το κόμμα Ομόνοια.

«Κατά τη διευρυμένη σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου, με τη συμμετοχή και στελεχών των δομών της Οργάνωσης από Αγίους Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Δρόπολη, Φοινίκι, Χιμάρα, Κορυτσά, Τίρανα, αλλά και Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α., συζητήθηκε αποκλειστικά η κατάσταση που δημιουργείται περί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, μετά την πρωτοφανή για κοινωνίες που πρεσβεύουν την ισοπολιτεία και ισονομία φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του, κ. Παντελή Κοκαβέση. Κι ενώ παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της υπόθεσης, εστιάζουμε στη δήλωση της Αλβανικής Κυβέρνησης ότι πρόκειται για δικαστική υπόθεση και ότι θα πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να εκφραστεί αβίαστα κι ανεπηρέαστη. Να παρατηρήσουμε ότι η υπόθεση είναι εκ του μη όντως, αβάσιμη και άνευ ουσίας. Πρόκειται για χαλκευμένο φάκελο που ίσως πληροί όρους νομιμοφανούς δικονομίας αλλά η ουσία του είναι μηδέν. Ποια λοιπόν υπόθεση να δικαστεί αδέκαστα;», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση το κόμμα στο οποίο ανήκει ο Φρέντι Μπελέρης ανέφερε ότι: «πέραν της αυθαιρεσίας των διώξεων από την αστυνομία και την εισαγγελία, ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η ρητορική βία και η απροκάλυπτη παρότρυνση του Πρωθυπουργού, κ. Έντι Ράμα. Κατ’ εξακολούθηση στοχοποιεί την ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της ΕΕΜ και το σύνολο της καθιστώντας την θύμα πολιτικών χειραγώγησης και καταπίεσης. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για προπαγανδιστικό πρόσχημα το διακηρυττόμενο από την Κυβέρνηση περί σεβασμού των δικαιωμάτων της ΕΕΜ. Ανησυχούμε ακόμη πιο έντονα ότι στο βάθος συνδράμει την πολιτική ήπιου διωγμού με στόχο το ξεριζωμό του γηγενούς Ελληνισμού από τα πάτρια. Καλούμε το διεθνή παράγοντα να παρακολουθήσει ακόμη πιο προσεχτικά για το πώς διολισθαίνει ο κρατικός μηχανισμός σε πολιτική με την καλλιέργεια ή τη μη πρόληψη διεθνοτικού και διαθρησκευτικού μίσους. Υποψιαζόμαστε ότι πέραν από τον άμεσο στόχο που είναι η συνέχιση λεηλασίας της ακινήτου περιουσίας και αποκλεισμού από την οικονομική δραστηριότητα των μελών της ΕΕΜ, ελλοχεύουν πιο επικίνδυνοι στόχοι όπως αυτοί που αναφέρθηκαν».Στην αναφορά του το κόμμα επισήμανε επιπλέον ότι: «Αυτονόητα εκφράζουμε την οφειλόμενη συμπαράσταση στα υπό δίωξη στελέχη μας, Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση με την αναγνώριση της θυσίας τους υπέρ του αγώνα για περισσότερη αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Επιμένουμε στην όσο πιο σύντομη ουσιαστική απαλλαγή της δικαιοσύνης από την πίεση κυβερνητικών αλλά και παρακρατικών μηχανισμών ώστε να αποφασίσει σεβόμενη το νόμο και τα πρότυπα απόδοσης δικαιοσύνης σε καθεστώτα ελεύθερα, δημοκρατικά που τα διέπουν οι αρχές της ισοπολιτείας και ισονομίας για όλους του πολίτες. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα ανθρωπιστικής διάστασης του ασθενούς κρατούμενου, Παντελή Κοκαβέση, του οποίου η υγεία απειλείται, ζητούμε την ενεργοποίηση του επιστημονικού κόσμου ώστε αποτραπεί η συνέχιση απάνθρωπης αδιαφορίας πριν να είναι πολύ αργά».

«Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε μέλος της ΕΕΜ, απ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται, να συμμετάσχει στην καταγγελία του άδικού και παράνομου της φυλάκισης και της κράτησης των στελεχών. Εξουσιοδοτούμε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίσημη ενημέρωση του διεθνούς παράγοντα: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, ΟΑΣΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης για την κατάσταση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τη σχεδιαζόμενη κι ασφυκτική κρατική πίεση. Υπογραμμίζουμε άλλη μια φορά, και με πλήρη επίγνωση της διαμορφωθείσας εσωτερικής κατάστασης στο σώμα της ΕΕΕ, την ανάγκη για επιστροφή στο μέτωπο του ενωτικού αγώνα για την αντιμετώπιση της άκρως αυτής περίστασης που διερχόμαστε με αποκλειστικά υπεύθυνο την ύπουλη επιλογή της Κυβέρνησης των Τιράνων», σημείωσαν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.