Αυτό που έκανε ο Βελόπουλος δεν το έχει τολμήσει άλλος!



Ότι γνώμη κι αν έχει κάποιος για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ότι φοράει παντελόνια. 


Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές βγαίνει ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που ήθελε βουλευτές της Ελληνικής Λύσης να μιλάνε με το Μαξίμου, προκειμένου να οργανώσουν αποστασία αφού εκλεγούν και έπειτα να μεταπηδήσουν για να στηρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 


Τότε το κόμμα του Βελόπουλου κάνει κάτι το οποίο δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει από οποιοδήποτε άλλο κόμμα ειδικά λίγο πριν τις εκλογές.  Ο Βελόπουλος προτιμά να θυσιάσει κορυφαίους βουλευτές που θα του έφερναν ψήφους, από το να ρισκάρει να γίνει δεκανίκι του Μητσοτάκη!


Κάτι παρόμοιο φυσικά είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου, όχι όμως πριν από εκλογές. Αλλά σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, αρκετούς μήνες πριν την προκήρυξη εκλογών. 


Η κίνηση του Βελόπουλου λοιπόν ήταν ακόμα πιο παλικαρίσια. Θα μπορούσε άνετα να τους αφήσει να κατέβουν αφού θα είχαν και την έμμεση στήριξη του Μαξίμου, προκειμένου να μαζέψει περισσότερους ψήφους για το κόμμα του. Το ότι θα έφευγαν πιθανότατα έπειτα από τις εκλογές, δεν θα ενοχλούσε κάποιον άλλο αρχηγό κόμματος, αφού με το μεγαλύτερο ποσοστό που θα έπαιρνε θα τσέπωνε μεγαλύτερες κρατικές επιχορηγήσεις και θα γέμιζε τα ταμεία.


Το ρίσκο λοιπόν που πήρε ο Βελόπουλος είναι διπλό. Από τη μία θυσίασε το ταμείο και από την άλλη προτίμησε να δει ακόμα και μείωση στα εκλογικά του ποσοστά, από το να τον πουν μετέπειτα «δεκανίκι». 


Μόνο ένας μάγκας πολιτικός θα έπαιρνε τέτοιο ρίσκο λίγο πριν τις εκλογές. Μόνο ένας πολιτικός που πραγματικά δεν θα τον ενδιέφερε η πολιτική του επιβίωση, αλλά θα προτιμούσε να μην προδώσει τους ψηφοφόρους που θα τον εμπιστευτούν, ακόμα κι αν δεν έφερνε ο ίδιος την ευθύνη, αφού το κόμμα του δεν θα συνεργαζόταν με το Μητσοτάκη αλλά θα έφευγαν βουλευτές .


Φαίνεται όμως ότι η κίνηση του Βελόπουλου πανικόβαλε το Μαξίμου, Καθώς δεν τους χάλασε μόνο το σχέδιο, αλλά φαίνεται ότι αντί να πέφτει στις δημοσκοπήσεις, συσπειρώνει ακόμα περισσότερο τους ψηφοφόρους του καθώς απέδειξε ότι κάθε ψήφος στην Ελληνική Λύση δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στον Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζονται περίεργα κόμματα στις δημοσκοπήσεις και σε εφημερίδες όπως το Πρώτο Θέμα φυσικά που δήθεν παίρνουν ψήφους από το Βελόπουλο!


Δεν πείθει φυσικά κανέναν αυτή η προσπάθεια, καθώς είναι εμφανές ότι ο Μητσοτάκης βλέπει πως δεν μπορεί να χτυπήσει ευθέως τον Βελόπουλο και προσπαθεί να τον πριονίσει με κάθε τρόπο. Άλλωστε οι έλληνες γνωρίζουν πως κάθε ψήφος σε κόμμα που θα μείνει εκτός Βουλής, είναι ουσιαστικά ψήφος στον Μητσοτάκη. Αφού σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, οι ψήφοι των κομμάτων που θα μείνουν έξω από το κοινοβούλιο, πάνε στο πρώτο κόμμα! 


Μάγκας λοιπόν ο Βελόπουλος, αδίστακτος ο Μητσοτάκης. Θλιβερά και τα δεκανίκια. ..




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.