Αυτά είναι τα δυο λαμόγια απο την Πάτρα που “ψείρισαν” επώνυμους με πολυτελή αυτοκίνητα

featured image


Κύκλωμα απάτης με πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία παρέγγελναν κυρίως ποδοσφαιριστές σε όλη τη χώρα είχε έδρα την Πάτρα, κατά το κατηγορητήριο. Σύμφωνα με τους δικηγόρους Αλέξη Κούγια και Ανδρέα  Ταγαράκη «εγκέφαλοι» του κυκλώματος είναι δύο άτομα, ο ένας είναι εκτελωνιστής από την Πάτρα και ο άλλος πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, ο οποίος μάλιστα είχε βρεθεί και στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης και όταν δολοφονήθηκε ο Τάσος Μπερδέσης.

Ουσιαστικά οι δύο δικηγόροι αναφέρονται στον εκτελωνιστή κ. Μαραγιάννη από την Πάτρα και τον πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Το flamis μίλησε με τον Πατρινό εκτελωνιστή κ. Μαραγιάννη ο οποίος δήλωσε πως και εκείνος είναι θύμα αυτής της ιστορίας και εξαπατήθηκε από τον μεσάζοντα πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.  Ο οποίος έταζε  πολυτελή οχήματα και supercars σε ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, γιατρούς και άλλους ενδιαφερόμενους! Τους έλεγαν μάλιστα πως τα οχήματα που παρήγγελναν θα έρχονταν από τη Γερμανία, ήταν κατασχεμένα και είχε γίνει συνεννόηση με την τράπεζα ώστε να τα αποδεσμεύσει! Φυσικά το «δέλεαρ» για τους ενδιαφερόμενους ήταν η χαμηλότερη τιμή. Τα θύματα των απατεώνων έδιναν προκαταβολές αλλά τα αυτοκίνητα… δεν έφταναν ποτέ!

Μάλιστα για να κάνουν τα θύματα να νιώθουν πιο «ασφαλή», δεχόταν τις περισσότερες προκαταβολές μέσω τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες βέβαια στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και τα θύματά τους όχι μόνο δεν πήραν τα οχήματα που παρήγγειλαν, αλλά ούτε καν τις προκαταβολές που έδωσαν, αφού ακολούθως οι εκτελωνιστές τα έριχναν στον μεσάζοντα και ο μεσάζων, με το πρόσχημα ότι «δεν λάμβανα εγώ τα χρήματα», στους εκτελωνιστές.

Μόνο ο Αλέξης Κούγιας έχει… 30 πελάτες – θύματα αυτής της απάτης!

Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, και τα ονόματα γνωστών ποδοσφαιριστών! Σύμφωνα με τον κ. Κούγια πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης για την οποία χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή μηνύσεων κατά των δύο δραστών, του πρώην προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας  και του Ιωάννη Μαραγιάννη! Από την πλευρά του όμως και ο δικηγόρος του κ. Μαραγιάννη Αγγελος Στεργιόπουλος δηλώνει πως ο πελάτης του έκανε εκτελωνισμούς, νομιμότατους, και τίποτε άλλο. Μάλιστα όπως μας είπε ο κ. Μαραγιάννης έχει κάνει μήνυση στον Πατρινό αθλητικό παράγοντα για εξαπάτηση.

Το κουβάρι αυτής της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου τρία χρόνια. Οι δύο εγκαλούμενοι είχαν βγάλει φήμη στην αγορά αυτοκινήτου ότι έχουν άκρες στη Γερμανία με μεγάλες τράπεζες που διαθέτουν στοκ κατασχεμένων πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία δύνανται να αποδεσμεύσουν σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές και να τα εκτελωνίσουν στην Ελλάδα… ως ιστορικά. Τα θύματα υποστηρίζουν στη μήνυσή τους ότι πρώτα ήρθαν σε επαφή με τον πρώην παράγοντα της ελληνικής πυγμαχίας, ο οποίος τους συνέστησε τον δεύτερο εγκαλούμενο ως τον εκτελωνιστή που θα προέβαινε σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες για τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων και την παράδοσή τους στους πελάτες «με το κλειδί στο χέρι».



Μεταξύ των θυμάτων ο Δημήτρης Μάνος Παίχτης Ιωνικού που είχε παραγγείλει ένα Mercedes GLA 200, χρονολογίας 2020, πετρελαιοκίνητο. Οι επιτήδειοι το είχαν κοστολογήσει 15.000 ευρώ και ο ποδοσφαιριστής έδωσε το 1/3 των χρημάτων ως προκαταβολή, αλλά το αυτοκίνητο δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του Επίσης ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Αρη Θεσσαλονίκης Γιώργος Δεληζήσης. Ο ποδοσφαιριστής ήρθε σε συνεννόηση με τον Σωτήρη Καμπέρη στις αρχές Ιανουαρίου 2021. Ζήτησε να του βρουν ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes C200 AMG, 4Matic, full extra, χρονολογίας 2019 και κατέβαλε 14.000 ευρώ ως προκαταβολή. Δύο μήνες μετά παρήγγειλε και ένα ακόμη αυτοκίνητο, μάρκας BMW X1, αυτόματο, χρονολογίας 2020, το οποίο, όπως του είπαν, κόστιζε 12.500 ευρώ και γι’ αυτό κατέβαλε τα μισά χρήματα ως προκαταβολή.

Επιπλέον κατέβαλε 14.000 ευρώ ως προκαταβολή για την παραγγελία ενός τρίτου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή, ο πρώην παράγοντας της πυγμαχίας τού είχε αναλύσει τη διαδικασία με την οποία θα εισήγε τα αυτοκίνητα, τονίζοντας πως εκείνος είχε μεγάλες διασυνδέσεις και με διευθυντικά στελέχη στο εξωτερικό, ιδίως στη Γερμανία αλλά και στο Ντουμπάι.

Ακόμη θύμα έπεσε ο Εργκους Κάτσε. Ο διεθνής Αλβανός ποδοσφαιριστής που φέτος αγωνίζεται με την ομάδα του Βόλου, παρήγγειλε κι αυτός ένα αυτοκίνητο αντί 70.000 ευρώ, η αξία του οποίου στην Ελλάδα είναι 130.000 ευρώ. «Κατέβαλε προκαταβολή 20.000 ευρώ, αλλά το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ.

Θύμα του κυκλώματος έπεσε και ο Ελληνας διεθνής αριστερός μπακ της Νόριτς Δημήτρης Γιαννούλης, όπως μάλιστα συνέβη και με τον αδελφό του Κώστα και την αδελφή τους Μαρία Γιαννούλη. Ο πρώτος τους ανέθεσε να του φέρουν από το εξωτερικό ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi Q8, μοντέλο 2019, για το οποίο κατέβαλε ολόκληρο το ποσό που του ζήτησαν, ήτοι 22.300 ευρώ.

Οπως λοιπόν ο αδελφός του, που είχε παραγγείλει ένα Mercedes GLC του 2019 αντί του ποσού των 25.500 ευρώ και η αδελφή τους, ένα CHR Toyota του 2020 αντί 9.500 ευρώ, έτσι κι αυτός ουδέποτε παρέλαβε το αυτοκίνητο που είχε συμφωνήσει να αγοράσει, καταβάλλοντας μάλιστα όλο το ποσό μπροστά.

Στη μακρά λίστα των εξαπατημένων ποδοσφαιριστών περιλαμβάνεται και ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος φέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ινδίας και ανέθεσε στο κύκλωμα να του βρει μια Jaguar Ftype του 2020, για την οποία κατέβαλε ολόκληρο το ποσό που του ζήτησαν, συγκεκριμένα 28.000 ευρώ. «Στην αρχή ο χρόνος παραλαβής του αυτοκινήτου ήταν τρεις μήνες, καθώς το αυτοκίνητο θα ερχόταν από Αγγλία.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.