Υπάρχει λόγος που αν δεν κοιμηθείς καλά, είσαι όλη μέρα κακόκεφος

featured image

Νεύρα, γκρίνια και άλλα πολλά επιφέρει ένας κακός βραδινός ύπνος και τελικά δεν είναι η ιδέα μας. Ή η μόνιμη δικαιολογία!

Αυτό μας λέει μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, ότι είναι η σύσταση της λευκής ουσίας του εγκεφάλου που επηρεάζει τη διάθεσή μας όταν δεν κοιμόμαστε επαρκώς.

Κι ενώ δεν αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο λόγω έλλειψης ύπνου, κάποιοι γίνονται ευέξαπτοι και γκρινιάρηδες. Και αυτό έβαλαν σκοπό να ελέγξουν οι επιστήμονες εξετάζοντας τα νευρωνικά δίκτυα που έχουν να κάνουν με τα όνειρα, τη μνήμη και την επεξεργασία κινητικών ερεθισμάτων και συναισθημάτων.

Και βρήκαν, όπως μας λένε στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «NeuroImage», πως από την έλλειψη ύπνου δεν επηρεάζονται όλοι οι άνθρωποι σε επίπεδο μεταπτώσεων στη διάθεση, καθώς για όλα ευθύνεται το πόσο συμπαγής είναι η λευκή ουσία στον εγκέφαλο.

«Βρήκαμε ότι είναι το πόσο συμπαγής είναι η λευκή ουσία που συνδέεται με μεγαλύτερη αντοχή στη μετάπτωση της διάθεσης», λέει ο επικεφαλής της μελέτης Sahil Bajaj, «για να το πούμε απλά, οι άνθρωποι με πιο συμπαγή λευκή ουσία εμφανίζονται λιγότερο πιθανοί να έχουν κακή διάθεση όταν αποστερούνται τον ύπνο».

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου