«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι πιο παλιός και από το πιο παλιό πολιτικό σύστημα»

featured image

«Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης» χαρακτήρισε την «προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού στον διορισμό του διοικητή του νοσοκομείου της Καρδίτσας» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Εμφανιζόμενος το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του BlueSky, ο κ. Χαρίτσης διερωτήθηκε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί ως "κομματάρχης τρίτης εθνικής" για να κάνει συναλλαγές με κάποιον πολιτευτή της Ν.Δ., τότε με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τι κάνει;».

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι πιο παλιός και από το πιο παλιό πολιτικό σύστημα», τόνισε, και συμπλήρωσε: «Ενώ κανείς δεν διέψευσε τα όσα είπε ο κ. Πατέρας, είδαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιμένει ότι δεν έγιναν κομματικοί διορισμοί στις διοικήσεις των νοσοκομείων». «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφερόμενος και στους διορισμούς των επικεφαλής των ΝΟΔΕ "Αρτας και Πρέβεζας.

Στον αντίποδα, όπως επισήμανε, «το υπουργείο Υγείας το 2016 υπό τον Ανδρέα Ξανθό, είχε συγκροτήσει ειδική επιτροπή για την επιλογή στελεχών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό, προχώρησε σε συνεντεύξεις και ανάρτησε πίνακες μοριοδότησης, ώστε η επιτροπή να καταλήξει στις τελικές της εισηγήσεις. Σήμερα βέβαια δεν χρειάστηκε να γίνουν όλα αυτά.

Οι διορισμοί δόθηκαν έτοιμοι από το Μαξίμου, γιατί έχουμε ένα πρωθυπουργό που έκανε προεκλογικά σημαία την αριστεία και το επιτελικό κράτος, αλλά τώρα καταφεύγει στις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους».

Επιπρόσθετα, ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση και για το νομοσχέδιο για την ενέργεια και τη ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και αντί η Ν.Δ. να φέρει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση και ανάπτυξή της, προχωράει στην εκποίηση των υποδομών ενέργειας, καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των νεοπροσληφθέντων, καταργεί το ΑΣΕΠ και ανοίγει το παράθυρο στις ρουσφετολογικές προσλήψεις», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ότι «το μείζον είναι πώς κατανέμονται οι ελαφρύνσεις...Διότι η οριζόντια μείωση που κάνει η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ, ευνοεί τη μεγάλη ιδιοκτησία και όχι τη μικρή» εξήγησε και υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση λειτουργεί με απόλυτα ταξικούς όρους». Υπενθύμισε δε, ότι τον Αύγουστο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούσε την κατανομή του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου για τον ΕΝΦΙΑ στις ιδιοκτησίες ως 500.000 ευρώ, πρόταση που απέρριψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, επέκρινε την κυβέρνηση ότι «κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ για μήνες δεν προχώρησε στη μεταφορά ευάλωτων ομάδων από τα νησιά στην ενδοχώρα...Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και μαζί της το σύνολο της κοινωνίας, πληρώνουν σήμερα τις ξενοφοβικές αντιλήψεις που καλλιέργησε η Ν.Δ. όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι μεγάλη η ευθύνη του πρωθυπουργού που δεν καταδικάζει τις αντιλήψεις αυτές» συνέχισε και κατέληξε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, με τις προσφυγικές ροές στις 850 χιλιάδες και την οικονομική κρίση στην κορύφωσή της, κατάφερε να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση με αλληλεγγύη και ανθρωπιά».

Πηγή: www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.