Καταφτάνει η πρώτη αντισυλληπτική μέθοδος για τον άντρα

featured image

Το πρώτο αντισυλληπτικό αποκλειστικά για τον άντρα ήρθε μόλις πιο κοντά, καθώς η ινδική ερευνητική δομή ICMR (Indian Council of Medical Research) ολοκλήρωσε με επιτυχία τις κλινικές δοκιμές του προϊόντος της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hindustan Times», η μέθοδος περιμένει πια την έγκριση από τον οργανισμό φαρμάκων της χώρας και μόλις πάρει το πράσινο φως, θα χρειαστούν 6-7 μήνες μέχρι να βγει στην αγορά.

«Το προϊόν είναι έτοιμο, περιμένοντας μόνο την έγκριση της ελεγκτικής υπηρεσίας. Οι δοκιμές τελείωσαν … στις οποίες επιστρατεύτηκαν 303 υποψήφιοι με επιτυχία 97,3% και χωρίς αντενδείξεις», δήλωσε ο επικεφαλής του ICMR, δρ RS Sharma, στην εφημερίδα.

«Το προϊόν μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια ως η πρώτη αντρική μέθοδος αντισύλληψης του κόσμου», σημείωσε. Η ένεση στο όσχεο επιφέρει στο σπέρμα αντισυλληπτικές ιδιότητες ως και 13 χρόνια και δεν είναι καθόλου επώδυνη.

Το ICMR εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση από τη δεκαετία του 1980, θέλοντας να κάνει τη μέθοδο ασφαλή αλλά και προσιτή στο αντρικό κοινό.

Τώρα φαίνεται πως έχει υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια, μένει ωστόσο να δούμε αν θα πάρει τελικά την πολυπόθητη έγκριση…

Πηγή: www.newsbeast.gr

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου