Πατούλης: Προτεραιότητά μας είναι η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής

featured image

Αττική, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με τον επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο, Ιωάννη Καλτσά και επιτελικά στελέχη των δύο πλευρών.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «ιδιαίτερα εποικοδομητική», τη συνάντηση τονίζοντας «οι τοπικές κοινωνίες χρειάζονται επανεκκίνηση και σε αυτή την προσπάθεια η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να είναι σύμμαχός μας». Παρουσίασε τις βασικές στρατηγικές της Περιφέρειας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής καθώς και τα μεγάλα έργα που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκαν τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής με έμφαση σε μελέτες και αντιπλημμυρικά στις ζώνες δυνητικά Υψηλού Κινδύνου.

Η δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στον φαληρικό όρμο, η αποκατάσταση προσφυγικών πολυκατοικιών και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την βελτίωση της δημόσιας Υγείας με έμφαση σε πολιτικές και υποδομές που θα ενισχύσουν τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την πρόληψη, ενώ παρουσιάστηκε και το περιφερειακό σχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Αττικής.

Ο κ. Kαλτσάς αφού συνεχάρη τον περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για την αρτιότητα της προετοιμασίας των έργων, εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων για την χρηματοδότηση τους. Πρότεινε δε να προηγηθεί συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και αναπτυξιακών υπουργείων ( π.χ. Ανάπτυξης και Υποδομών), με στόχο τον αποτελεσματικότερο συντονισμό για τον προγραμματισμό των έργων.

Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του επισήμανε ότι στόχος του προαναφερθέντος περιφερειακού σχεδιασμού είναι «να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής, να το κάνουμε πιο σύγχρονο, πιο πρωτοποριακό, αλλά και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα προς όφελος των πολιτών» Σημείωσε ότι στις προτεραιότητές περιλαμβάνεται η ενίσχυση της τουριστικής της προβολής μέσα από έργα πνοής και η δρομολόγηση πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον, όπως η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης. Επίσης η θωράκιση της Αττικής σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού σχεδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Πηγή: www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.