ΤΗΣ ΕΥΠ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕ Η ΝΔ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

featured image

Άρπαγες της ψήφου του λαού…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Έγραφα και σας ενημέρωνα με το άρθρο μου στις 16 Μαρτίου 2019 “Έχασε το μπούσουλα στην ΕΥΠ ο Ρουμπάτης”, πως:

«Στον απόηχο της ερώτησης που έχει κατατεθεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του κόμματος “Δύναμη Ελληνισμού” Δημήτρη Καμμένο, αναφορικά με τα ζητήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας στον υπό διεξαγωγή προεκλογικό διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην ΕΥΠ, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως, που είτε ενισχύουν το σενάριο διεξαγωγής εθνικών εκλογών το Μάιο ή απλώς επιβεβαιώνουν, πως αυτή η τόσο κρίσιμη εθνικά υπηρεσία, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταστεί πεδίο δόξης λαμπρό για κομματικά βολέματα και ασταμάτητο φαγοπότι. Όλα πλέον δείχνουν ότι ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης έχει χάσει το παιχνίδι στο “μαγαζί” της Κατεχάκη, κοινώς έχει χάσει το μπούσουλα... Δεν ξέρει από που θα του πρωτοέρθει με τους άσχετους και τους γκαφατζήδες που έχει μαζέψει γύρω του…»!

Επίσης ανέφερα με υπότιτλο “Ζητήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας στον διαγωνισμό ,προσλήψεων”:

«Και μιλώντας για κατόχους μεταπτυχιακών ας δούμε τι αποκάλυψε ο κ. Δημήτρης Καμμένος με την Ερώτησή του στη Βουλή...

Ας ξεκινήσουμε με τα όρια ηλικίας... Που ακούσθηκε να βάζουν μεγαλύτερο όριο ηλικίας στους πράκτορες απ΄ ότι στους μεταφραστές, στους οδηγούς και τους φύλακες... Έναν πράκτορα μπορεί να τον θες όσο πιο νέο γίνεται για να τον διαπλάσεις εσύ, σαν υπηρεσία μέσα από τις σχετικές εκπαιδεύσεις που θα του κάνεις... Τον μεταφραστή τον θες όσο πιο έμπειρο γίνεται να είναι έτοιμος να μπει αμέσως στην παραγωγή... Το ίδιο και τον οδηγό και τον φύλακα και τον τεχνικό...

Και πράγματι όπως αναφέρει και ο Βουλευτής δεν καταλαβαίνουμε κι εμείς γιατί αποκλείσθηκαν οι γυναίκες από την κατηγορία των φυλάκων... Κρίνονται ικανές για πρακτόρισσες και δεν κάνουν για απλοί φύλακες - νυχτοφύλακες... Αστεία πράγματα. Ποιο σαΐνι το σκέφθηκε αυτό; Τέτοιο ρατσισμό από ένα υπουργείο που το διοικούν γυναίκες δεν τον περιμέναμε... Δηλαδή οι γυναίκες κάνουν για υπουργοί “φύλαξης” και δεν κάνουν για φύλακες των περιφραγμένων εγκαταστάσεων της ΕΥΠ... Ούτε σαν ανέκδοτο δεν ακούγεται!

Στο άλλο δε θέμα με τα μεταπτυχιακά που ζητούν, γιατί αλήθεια δεν τροποποίησαν το σχετικό ΠΔ πριν βγάλουν την προκήρυξη ώστε να μην δημιουργούνται ερωτηματικά και αμφιβολίες... και αυτό πάλι με το να προτείνουν τα 2/3 της ύλης από συγκεκριμένο Καθηγητή, τι κόλπο είναι; Γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι ο συγκεκριμένος Καθηγητής δέχθηκε στο Τμήμα του πολλά άτομα από την ΕΥΠ που του έστειλε ο κ. Ρουμπάτης για να τα “επιμορφώσει”... και οι κακές γλώσσες λένε ότι οι απόφοιτοι του Τμήματός του θα τύχουν ιδιαίτερης προτίμησης στον διαγωνισμό... και η πλάκα είναι ότι για την κατηγορία των πρακτόρων ζητάνε μεταπτυχιακούς τίτλους συγκεκριμένης κατεύθυνσης (θεωρητικές σπουδές) τη στιγμή που για παράδειγμα η διευθύντρια επιτελικού σχεδιασμού είναι γεωλόγος,  η διευθύντρια εξωτερικών υποθέσεων είναι μαθηματικός, η διευθύντρια εσωτερικών υποθέσεων φιλόλογος και ο κύριος που στέλνουν στην Χάγη φυσικός! Φοβερά πράγματα δηλαδή…»!

Παράτυπη φωτογραφική προκήρυξη προσλήψεων στην ΕΥΠ;

Επίσης λίγες ημέρες μετά (10/4/2019) στο άρθρο μου “Όργια στην ΕΥΠ του ΣΥΡΙΖΑ” έγραφα μεταξύ των άλλων:

«Πιο σοβαρά όμως για την ελληνική κοινωνία – από όσα μας καταγγέλλουν - είναι τα πράγματα με την πρόσληψη 80 κομπιουτεράδων, που τόσους δεν έχει ούτε η CIA... Τι τους θέλει άραγε η ΕΥΠ όλους αυτούς; Μήπως όπως λένε πάντα οι κακές γλώσσες, τους θέλει για να ενισχύσει τα τρολ του Μαξίμου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, αλλά και την ομάδα παρακολούθησης του διαδικτύου που έχει στήσει η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως ομολόγησε πρόσφατα η κ. Όλγα Γεροβασίλη;

Τέλος, η προχειρότητα της προκήρυξης φαίνεται ήδη από το προοίμιο της. Ενώ, για τις θέσεις ΠΕ1, ΠΕ2, ΠΕ3 και ΠΕ9 απαιτείται μεταπτυχιακό, οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με βαθμό Δ και όχι με βαθμό Γ, όπως επιτάσσει το άρθρο 25 του ν. 4369/2016.

Αλλά είπαμε αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους φωστήρες διευθυνταράδες της Κατεχάκη…

Μετά από όλα αυτά, αλλά και μετά από όσα αποκαλύφτηκαν από τη διαδικτυακή πλατφόρμα “ας μιλήσουμε επιτέλους”

https://kostasxan.blogspot.com/2019/03/blog-post_209.html

και την ερώτηση στη Βουλή του Ανεξάρτητου Βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, είναι πλέον πέραν από βέβαιο, ότι η προκήρυξη είναι καθαρά φωτογραφική για ορισμένους υποψήφιους. Το ζήτημα είναι πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιλέγει να εκδώσει μια κατάφωρα παράτυπη προκήρυξη, η οποία σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους θα καταπέσει στα διοικητικά δικαστήρια και θα δημιουργήσει ένα κύμα αιτούντων, οι οποίοι μοιραία θα δικαιωθούν και ορθώς θα απαιτήσουν πρόσληψη, στις θέσεις που θα έχουν ήδη προσληφθεί τα προεκλογικά βύσματα του ΣΥΡΙΖΑ, αν προλάβουν βέβαια...»!

Η δίγλωσση Νέα Δημοκρατία…

Ωστόσο, με πληροφόρησαν ότι, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ “τρέχει” τώρα τον ίδιο διαγωνισμό προσλήψεων στην ΕΥΠ, της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ!

Ποιον αυτόν τον διαγωνισμό, που όπως κατήγγειλε ο τότε Ανεξάρτητος Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος έβριθε αλχημειών;

Αυτόν τον διαγωνισμό, που κατήγγειλε τότε, από του βήματος της Βουλής ως παράνομο ο σημερινός Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης της κυβερνήσεως της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, αλλά και άλλοι βουλευτές της ΝΔ;

Δηλαδή, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία προεκλογικά μας είχε υποσχεθεί πως θα μας ταράξει στη νομιμότητα και πως θα πρεσβεύει νέο ύφος και νέο ήθος, υλοποιεί έναν διαγωνισμό της προηγούμενης κυβερνήσεως;

Αντί να επανα-προκηρύξει άλλον διαγωνισμό με όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες; Δηλαδή, η ΝΔ άλλα πρέσβευε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση άλλα πράττει ως κυβέρνηση και γι΄ αυτό το ζήτημα;

Βέβαια, αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο, τις θέσεις της ΝΔ και του κ. Καράογλου θα φρίξετε με την ανακολουθία τους!

Ας πούμε, παρακάτω σας παραθέτω απόσπασμα των όσων στις 15 Φεβρουαρίου 2019 δημοσίευσε το Voria.gr:

«Για ολέθριες συνέπειες της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με την αναγνώριση της “μακεδονικής” γλώσσας από την ΕΥΠ, στο ΦΕΚ για τις προσλήψεις στην υπηρεσία.

Το θέμα αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Καράογλου μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη 302 νέων υπαλλήλων στην ΕΥΠ όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπονται θέσεις για μεταφραστές της δήθεν “Μακεδονικής” γλώσσας. Μάλιστα, σε αυτήν επισημαίνεται, πως η παραπάνω «γλώσσα» μοριοδοτείται “εφόσον υπάρχει πιστοποιημένος τίτλος αντίστοιχου ή ανώτερου του αιτούμενου επιπέδου γνώσης”…»!

https://www.voria.gr/article/paremvasi-karaoglou-gia-tin-prokirixi-efp-ke-ti-makedoniki-glossa

Δίγλωσσοι και για τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Ωστόσο, δείτε τι έλεγε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών (διαδικτυακό πόρταλ Dailythess.gr – 11 Φεβρουαρίου 2019), στην ομιλία του στην κοπή της βασιλόπιτας στο πολιτικό του γραφείο στη Σίνδο:

«Για εμένα δεν υπάρχει “Βόρεια Μακεδονία” παρά μόνο κρατίδιο των Σκοπίων»!

Και συνεχίζει το Dailythess.gr:

«Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι “έκλεψαν” το όνομα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα της Μακεδονίας, “χαρίζοντάς” τα σε ένα κρατίδιο-συνονθύλευμα λαών, προκειμένου να ξεχρεώσουν πολιτικά… γραμμάτια…»!

https://www.dailythess.gr/th-karaogloy-den-yparchei-voreia-makedonia-alla-kratidio-ton-skopion/

Σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όλο αγκαλίτσες και φιλάκια με τον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, όπως άλλωστε ήταν και ο προηγούμενος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Βλέπετε κάποια διαφορά μεταξύ των δυο ανδρών;

Όταν μάλιστα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βάζει πλάτη, ασκόντας βέτο κατά της εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ, η δική μας κυβέρνηση συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη!Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.