Euroleague: Με Φριντέτ και... Πιτίνο ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Μπασκόνια

featured image

Πάρτι έστησε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπασκόνια, διαλύοντας τους Βάσκους με 100-68, για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποθέωσε τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος επέστρεψε για τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του «τριφυλλιού» και με την ώθησή του οι «πράσινοι» κατατρόπωσαν την Μπασκόνια.

Το μουδιασμένο ξεκίνημα μετατράπηκε σε επιθετικό κρεσέντο του Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος πήρε... φωτιά από το τρίποντο! Σε συνδυασμό μάλιστα με το εξαιρετικό βράδυ που βρέθηκαν και οι Νικ Καλάθης, Ντεσόν Τόμας και Τάιρις Ράις, ο Παναθηναϊκός έδειξε από το ημίχρονο (46-36) στην Μπασκόνια που δεν θα είχε τύχη.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με 50% στα τρίποντα και κλείδωσε ουσιαστικά το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Βάσκους να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο δεν άφησε το πόδι από το γκάζι στο φινάλε έφτασε στη νίκη με το εντυπωσιακό 100-68, ανέβηκε στο 7-4, ρίχνοντας τη Μπασκόνια στο 5-6 και πήρε μία μεγάλη διαφορά (+32) σε περίπτωση που χρειαστεί στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Φριντέτ με 21 πόντους (4/5 τρίποντα), με τον Ντεσόν Τόμας να ακολουθεί στους 15 και με 8 ριμπάουντ. Ο αρχηγός, Νικ Καλάθης, σταμάτησε στους 12, έχοντας μοιράσει επίσης και 9 ασίστ, ενώ ίδιο αριθμό πόντων είχε και ο Τάιρις Ράις.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 46-36, 72-51, 100-68

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.