Τι «παίζει» με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για το γήπεδο της ΑΕΚ

featured image

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα που αφορούν τα εξωγηπεδικά ζητήματα της ΑΕΚ. Ένα από αυτά, που είδε πριν από λίγα 24ωρα το φως της δημοσιότητας, αφορούσε σενάριο εμπλοκής στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ του ομογενούς επιχειρηματία, Φιλάρετου Καλτσίδη, στα διοικητικά της εταιρείας, το οποίο διαψεύστηκε από τους ανθρώπους της Ένωσης, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν συνέβη με επίσημη ανακοίνωση.

Σήμερα, Παρασκευή (29/11), κυκλοφόρησε στον αθλητικό Τύπο και ρεπορτάζ που αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο του «δικεφάλου», στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα αποκτήσει ισχυρούς «συμπαίκτες» στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ σημειώνει πως στην προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση της «Δικέφαλος 1924», που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, έχει προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους μέχρι 25 εκατ. ευρώ, με παραίτηση δικαιώματος παλαιών μετόχων, υπέρ νέων στρατηγικών επενδυτών.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως στην έκθεση της εταιρείας που έχει συσταθεί για το γήπεδο, για την ολοκλήρωση του έργου της «Αγιά Σοφιάς» απαιτούνται χρήματα τα οποία δεν καλύπτονται από τα υφιστάμενα κεφάλαια και στο ίδιο κείμενο προστίθεται πως αυτοί οι ισχυροί «συμπαίκτες» έχουν ήδη βρεθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «… η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή και έχει διασφαλίσει ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός ενδιαφερόμενων νέων στρατηγικών επενδυτών με οικονομική επιφάνεια, υψηλό επιχειρηματικό προφίλ και ισχυρή βούληση να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της σκοπούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η οποία κρίνεται ως ο προσφορότερος τρόπος χρηματοδότησης της κατασκευής του γηπέδου, έναντι άλλων πηγών, όπως ο δανεισμός».

Από την άλλη, η ιστοσελίδα που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ της Ένωσης, aek365.gr, τονίζεται πως στην προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας, η αύξηση γίνεται μόνο για να μετοχοποιηθούν τα ποσά που έχουν ήδη μπει και όχι για να μπουν νέοι επενδυτές. Από το συγκεκριμένο κεφάλαιο, τη «μερίδα του λέοντος» έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος έχει διαθέσει ένα μεγάλο ποσό για την ανέγερση του γηπέδου.

Από εκεί και πέρα έχουν συμβάλει οι Πέτρος Παππάς, Πόλυς Χατζηιωάαννου, Γιάννης Σαραντίτης και αρκετοί άλλοι οικονομικά επιφανείς και μη ΑΕΚτζήδες, με μικρότερα ποσά. Η μετοχοποίηση είχε αναβληθεί όταν μπήκαν τα χρήματα από τη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Champions League της προηγούμενης σεζόν και προχωρά τώρα. Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, ώστε να μην υπάρχει κανένα νομικό κενό, αλλά και για να ολοκληρωθεί χωρίς δανεισμό και χωρίς την παραμικρή υποθήκευση μελλοντικών εσόδων της ΠΑΕ το σημαντικό αυτό έργο.

Πηγή: www.newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.