Ιστορικό χαμηλό από το 1969 για την ανεργία στις ΗΠΑ

featured image

Στο χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 1969 υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραπ, η δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα, τον Σεπτέμβριο, παρέμεινε ισχυρή, ενώ ο αριθμός που καταγράφηκε τον Αύγουστο αναθεωρήθηκε σημαντικά προς τα επάνω, γεγονός που επέτρεψε τη μείωση του ποσοστού ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά στο 3,5%.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 136.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα ύστερα από 168.000 τον Αύγουστο, συγκριτικά με 130.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, οι αναλυτές ανέμεναν καλύτερες επιδόσεις για τον Σεπτέμβριο και προέβλεπαν τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Η αγορά ανέμενε με ανυπομονησία την έκθεση του προηγούμενου μήνα, καθότι είναι η τελευταία πριν τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (FED) στα τέλη Οκτωβρίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τα επιτόκια.

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου