Σκέψεις για πιο σκληρό lockdown στην Αττική

featured image

Η εικόνα που παρουσίασε χθες –πρώτη μέρα του αυστηρού lockdown- η Αττική φαίνεται ότι προβληματίζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή των ειδικών καθώς η κίνηση στους δρόμους μόνο στον περασμένο Μάρτιο δεν παρέπεμπε .

Με βάση μάλιστα τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης σε κάποιες περιοχές η κίνηση ήταν αυξημένη μέχρι και 109,6% σε σχέση με την πρώτη καραντίνα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι επιστήμονες εκτιμούν ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία και πιθανώς αύξηση διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, ενώ η βρετανική μετάλλαξη φαίνεται να «καλπάζει» επανέρχεται προς συζήτηση το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η κυκλοφορία όλη την εβδομάδα από τις 6 και μετά .


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πρίν απο λίγο – Ο Χαϊκάλης ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά και καρφώνει την Ακρίτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η Digea – Κατέβασε τη διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Φιλιππίδη

Προφανώς η εικόνα που είχε χθες η πρωτεύουσα έχει να κάνει με τον βαθμό τηλεργασίας που εφαρμόζουν οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και που σε τίποτα δεν έχει να κάνει με την πρακτική που είχαν ακολουθήσει τον περασμένο Μάρτιο.


Οι πληροφορίες λένε ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι ιδιαιτέρα κρίσιμα καθώς τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η επιτροπή των επιστημόνων θέλει να δει το πώς θα πάει το θέμα.

Να θυμίσουμε πάντως ότι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6 είχε συζητηθεί και την προηγούμενη εβδομάδα στην συνεδρίαση της επιτροπής και τότε είχε απορριφθεί καθώς οι περισσότεροι θεώρησαν ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσε απ ότι θα έλυνε.

Πάντως θεωρείτε σχεδόν σίγουρο ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι το lockdown θα παραταθεί για άλλες δυο ή και τρείς εβδομάδες αφού η ύφεση της πανδημίας δεν αναμένεται να έρθει σύντομα..

Σήμερα πάντως η αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να ασχοληθεί με την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ανησυχητική ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Αχαΐα και το Ρέθυμνο όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα.

Σε ότι αφορά την Θεσσαλονίκη η εκτίμηση του πρύτανη του ΑΠΘ κ. Δημόπουλου, είναι ότι η συμπρωτεύουσα έχει επιστρέψει στις 21 Οκτωβρίου και για αρκετές μέρες ακόμα θα έχει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Η μελέτη από τα λύματα της πόλης, έχει δείξει άλλωστε ότι το ιικό φορτίο του Covid-19 σταθεροποιείται σε αυξημένα επίπεδα.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.