Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στην πανδημία το περίφημο "πού είναι το κράτος" δεν ακούστηκε καθόλου»

featured image

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα ’’Τα Νέα’’,  τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν παρόν στην πανδημία και συνεχίζει να είναι, παρόλο που πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας. Ειδικότερα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το περίφημο “πού είναι το κράτος” δεν ακούστηκε καθόλου»,

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλά για τους πρώτους μήνες της πανδημίας στην Ελλάδα όπου η κυβέρνηση έδρασε ταχύτατα, αύξησε τις κλίνες ΜΕΘ, ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο άνοιξε τον τουρισμό με ειδικά πρωτόκολλα.

Το άρθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη. Και θα έρθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Αν αντλήσουμε δύναμη από τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και θα διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας. Τηρώντας τα μετρά προστασίας, μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη την χωρά. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κορονοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας.

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Ζυγίζοντας το σήμερα παρά τις απώλειες, ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός έμεινε όρθιος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα αμύνθηκε με επιτυχία στα πολλά και δύσκολα που την πολιόρκησαν. Ενώ, ατενίζοντας το αύριο θα μπορούσαμε να νιώσουμε πιο αισιόδοξοι με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού να προχωρεί και την προοπτική της ανάκαμψης να διαγράφεται πλέον σαφέστερα από ποτέ. Πρόκειται για μια περιπέτεια η οποία ενώ ακόμη διαρκεί έχει ήδη προσφέρει πολύτιμα διδάγματα. Παρά την πίεση το περίφημο «που είναι το κράτος» αυτή τη φορά δεν ακούστηκε. Γιατί το κράτος ήταν, είναι και παραμένει παρόν.


Τι επιλέξαμε; Να δράσουμε με τόλμη και εγκυρότητα. Από την αρχή, λοιπόν και σε αντίθεση τότε με τα περισσότερα κράτη η ελληνική κυβέρνηση συγκρότησε ειδική επιστημονική επιτροπή ώστε να κινείται με βάση τις μετρήσεις και της εισηγήσεις της. Και θέλησε να κινείται προληπτικά. Έτσι η Ελλάδα έγινε χώρα-παράδειγμα αντιμετωπίζοντας με απόλυτη επιτυχία το πρώτο κύμα. Με περισσότερες δυσκολίες το δεύτερο. Και πολύ αποτελεσματικά το τρίτο.

Η Ελλάδα άνοιξε, μετά την οικονομία και τον τουρισμό της, με ειδικά πρωτόκολλα. Και είναι εκείνη που και σήμερα συνεχίζει την ευέλικτη εναλλαγή των περιορισμών με τη λειτουργία της αγοράς. Με βάση πάντα τα δεδομένα της πανδημίας και την πρόοδο του εθνικού εμβολιασμού. Τι αποφασίσαμε; Την πρόταση της δημόσιας υγείας. Γιατί χωρίς υγιείς πολίτες δεν υπάρχει ούτε παραγωγή, ούτε κατανάλωση, ούτε υπηρεσίες. Άρα ούτε και εθνική οικονομία. Από την άλλη πλευρά είναι η οικονομία που χρηματοδοτεί την υγεία. Άρα, μαζί με τις υγειονομικές δομές, έπρεπε να μείνουν όρθιες και οι οικονομικές. Ακριβώς γι’αυτό μέσα σε λίγους μήνες οι κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας υπερδιπλασιάστηκαν και οι εργαζόμενοι στην υγεία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12.000. Ο εξοπλισμός των νοσοκομείων ανανεώθηκε. Εξασφαλίστηκαν εκατομμύρια tests”.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.