Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής τους - Ποιοι «γλιτώνουν» το 50% λόγω πανδημίας

Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Την Παρασκευή 26/02, τελειώνει η παράταση των 2 μηνών που έδωσε η κυβέρνηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την δυνατότητα απόσυρσης – διαγραφής οχημάτων.

Για τους κατόχους που διαθέτουν αυτοκίνητο προς απόσυρση, ο χρόνος πιέζει. Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι πολίτες πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στις μη πιστοποιημένες εταιρίες που για διάφορους λόγους εμφανίζονται συμβουλευτικά και προτείνουν λανθασμένες ενέργειες.

Τα βήματα για απόσυρση αυτοκινήτου:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την διαγραφή ενός αυτοκινήτου, είναι να το θέσει ο κάτοχός του σε ακινησία στην πλατφόρμα aade.gr/mycar. Μία διαδικασία που για πολλούς, πιθανόν να ενέχει μια δυσκολία. Όμως, όπως και να ‘χει, αποτελεί μια απαραίτητη ενέργεια, με την οποία θα απαλλαγεί ο κάτοχος του κάθε αυτοκινήτου, από το να χρεωθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.


Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Μείωση 50% στα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Το οικονομικό επιτελείο θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση στα Τέλη κυκλοφορίας.

Αναλυτικά οι κατηγορίες και τα ποσά:

Για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ. Για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.