Μετακίνηση εκτός νομού - Όλα δείχνουν ότι θα προβάλουμε Πάσχα

featured image

Η μετακίνηση εκτός νομού είναι ένα σενάριο που εξετάζεται να εφαρμοστεί κοντά στο Πάσχα, αν βεβαίως όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τότε με τον κορονοϊό.

Ήδη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα από κορονοϊό στην Ελλάδα και βρισκόμαστε ακόμη σε lockdown, με 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι το φετινό Πάσχα ίσως να μπορούμε να το περάσουμε «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας», αφήνοντας στην ουσία ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη μετακίνηση εκτός νομού.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε» επεσήμανε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε ότι οι πολίτες και γενικότερα η κοινωνία έχει κουραστεί από το lockdown και υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για την παράταση της καραντίνας.

«Όλοι είμαστε κουρασμένοι και δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown», υπογράμμισε η Αναστασία Κοτανίδου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας,ωστόσο, ζήτησε ο κόσμος να κάνει υπομονή.


Ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η ανοσία για ασφαλή μετακίνηση εκτός νομού

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξήγησε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η ανοσία που θα επιτρέψει την ασφαλή μετακίνηση εκτός νομού.

«Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το Πάσχα, πρόσθεσε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. «Δε θα είναι όπως πέρσι, που δε χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες. Κάπου ενδιάμεσα».

Στο υπουργείο Υγείας εκτιμούν πως μέχρι το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 20% του πληθυσμού, δηλαδή οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Αυτό δίνει ένα αίσθημα αισιοδοξίας, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και σε φορείς του Τουρισμού, ότι από αρχές Μαΐου μπορεί να ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν, με πρώτο στόχο τον εσωτερικό τουρισμό, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας θα είναι καλή και θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός εκτός νομού.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.