Μελίνα Κυριακοπούλου: Η «Φρίντα» του «Παρά Πέντε», η συνεργασία με σταρ του Χόλυγουντ και η παρενόχληση

featured image

Η ηθοποιός Μελίνα Κυριακοπούλου μας συστήθηκε μέσα από το Παρά Πέντε, αλλά στα 9 χρόνια που πέρασαν τα τηλεοπτικά της ίχνη χάθηκαν.

Η Μελίνα Κυριακοπούλου πήγε σχολείο στο Αρσάκειο και μετά την αποφοίτησή της παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή κινηματογράφου ΚΕΑ, ενώ το 1998 πήρε το πτυχίο της από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Της: Έπη Τρίμη

Παράλληλα, σπούδαζε μουσική και εργαζόταν στον ΕΟΤ, στον τομέα συντονισμού και διοργάνωσης μουσικών παραστάσεων, στις οποίες και συμμετείχε, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εντός του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Special Olympics Athens 2011». Σε αντίθεση με τον τηλεοπτικό ρόλο της ως «Φρίντα Παπαπαρασκευά», που πάση θυσία ήθελε να ανέβει στην πυραμίδα του star system, πεπεισμένη για την ικανότητά της για λαμπρή καριέρα, η ηθοποιός δεν βιάστηκε ποτέ στην πραγματική καριέρα της.

Ο ρόλος της Φρίντας που την καθιέρωσε

Ποιος δεν θυμάται τους επικούς καβγάδες της Φρίντας (Μελίνα Κυριακοπούλου) με τον Φώτη (Αργύρη Αγγέλου) στην σειρά «Στο Παρά Πέντε». Τα δύο τηλεοπτικά ξαδέλφια κοντραρίστηκαν αρκετές φορές κυρίως για τις εκπομπές του ΤΗΛΕΒΟΑ, του μικρού καναλιού της σειράς. Η ίδια έχει πει σχετικά:«Παράλληλα με τις σπουδές μου στο θέατρο, έκανα πάντοτε και σπουδές στη φωνητική και αποφάσισα να ασχοληθώ πολύ με αυτό ακριβώς επειδή μου αρέσει και το θεωρώ απαραίτητο για έναν ηθοποιό» ανέφερε, χωρίς να παραλείπει πως το θέατρο είναι η μεγάλη της αγάπη.«Κανένας ηθοποιός δεν επιλέγει να είναι εκτός χώρου. Εκτός της τηλεόρασης, που μάλιστα την αγαπώ κιόλας. Απλά δεν ανταποκρίθηκα σε κάποιες προτάσεις που που έγιναν αλλά δεν αφορούσαν στο κομμάτι το δικό μου, το υποκριτικό. Δεν θα ήμουν καλή, δεν θα ήθελα να κάνω κουτσομπολίστικη εκπομπή» λέει η Μελίνα Κυριακόπουλου για το γεγονός ότι έχουμε τόσα χρόνια να την δούμε τηλεοπτικά.

Η συνεργασία με τη Νία Βαρντάλος

Το 2009, η Νία Βαρντάλος τής έκανε πρόταση να πάρει μέρος στην ταινία της «Έρωτας αλά ελληνικά» και η Μελίνα Κυριακοπούλου πέταξε από τη χαρά της. Ανάμεσα στις δύο γυναίκες γεννήθηκαν μια μεγάλη φιλία και οικογενειακοί δεσμοί: «Η Νία Βαρντάλος είναι πολύ απλός, ζεστός άνθρωπος. Το σταριλίκι δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της. Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αφού στο Χόλιγουντ θεωρείται σούπερ σταρ. Κάτι άλλο που με εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι ήρθε μαζί με τους γονείς της, οι οποίοι ζουν μεν μόνιμα στον Καναδά, όμως δεν ξεχνούν τις ρίζες τους. Μάλιστα, μιλούν άριστα ελληνικά. Τιμούν την Ελλάδα όπου κι αν βρίσκονται, ενώ ο πατέρας της Νία έχει φοβερό χιούμορ» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η ηθοποιός.


Με παγίδευσε ο γνωστός σκηνοθέτης, του είπα θα σπάσω τα τζάμια

Στο Καλύτερα Δεν Γίνεται είχε τηλεφωνική επικοινωνία η Μελίνα Κυριακοπούλου, η οποία με αφορμή την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, εξομολογήθηκε την άσχημη εμπειρία που βίωσε από τον γνωστό σκηνοθέτη.

Η ίδια αποκαλύπτοντας τα όσα πέρασε, ξέσπασε σε κλάματα μην μπορώντας να μιλήσει: «H ανάρτηση αφορά την δική μου τοποθέτηση σχετικά με την καταγγελία στο Instagram κατά του γνωστού ηθοποιού από την Τζένη Μπότση. Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά. Τις συγχαίρω, όπως κι όλους, για το θάρρος τους. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το ΣΕΗ, έχω προτείνει να υπάρχει ένα κώδικας δεοντολογίας για το πως πρέπει να γίνονται οι οντισιόν σε ανοιχτό χώρο, όχι παγίδες σε σπίτια, σε καφετέριες. Τα ξαναζώ όλα με όσα ακούω. Βγήκα να το πω γιατί δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα για να μιλήσω για την εμπειρία μου.

Πρέπει να με είχε εντοπίσει και να με είχε παγιδεύσει. Είχα συμμετάσχει σε παράσταση κι ήταν παρών ο εν λόγω κύριος. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα το άτομο αυτό με κάλεσε να παραστώ σε άλλη ακρόαση για έργο που έκανε ο ίδιος. Πήγα με χαρά και τελείως ανυποψίαστη για ότι θα συνέβαινε. Ήμουν σε ένα κλειδωμένο θέατρο κι από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλος ηθοποιός για ακρόαση ή τεχνικός. Ανησύχησα αλλά δεν το άκουσα το ένστικτό μου εκείνη την στιγμή που έλεγε σήκω φύγε. Κατάλαβε την αμηχανία μου κι ήταν ευγενικός στην αρχή. Έπειτα με οδήγησε μέσα κι αν χρειαστεί εγγράφως θα τα καταθέσω. Έκανε τα πράγματα που ταιριάζουν με όσα καταγγέλονται. Το βίωσα μόνη μου μέχρι να ακούσω στο τρίτο έτος την εμπειρία της φίλης μου Αγγελικής Λάμπρη. Όλα λέγονται για το ίδιο πρόσωπο.

Έγινε το 1995 και την ώρα που έγινε το αποτρόπαιο γεγονός ένιωσα αδύναμη, εγκλωβισμένη, εξοργισμένη και βρήκα την δύναμη να βγω τρέχοντας. Του φώναξα ξεκλείδωσε την πόρτα γιατί θα σπάσω τα τζάμια. Το θυμάμαι ακόμα, είναι πολύ τραυματική εμπειρία. Θέλω να το φωνάξω, κανένας με θέση ισχύος δεν έχει δικαίωμα να καταπατά την αδυναμία του άλλου και τα όνειρά σου. Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα.»

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.