Ολικό lockdown: Τι αλλάζει από Πέμπτη για σχολεία, τηλεργασία, λιανεμπόριο και μετακινήσεις

featured image

Σήμερα Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι, θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική που θα ισχύσουν από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ‘Αννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ‘Αγγελος Μπίνης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πρίν απο λίγο – Ο Χαϊκάλης ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά και καρφώνει την Ακρίτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η Digea – Κατέβασε τη διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Φιλιππίδη

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21:00’ τις καθημερινές και στις 18:00’ τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σχολεία

Η εξέλιξη του καθολικού lockdown σημαίνει ότι όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η ειδική αγωγή, η οποία και θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Από την Πέμπτη θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού. Επίσης, θα τεθεί σε ισχύ εκ νέου η άδεια ειδικού σκοπού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, ενώ τα Δημοτικά θα λειτουργούν το μεσημέρι.


Λιανεμπόριο

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 8μμ τις καθημερινές και έως τις 5μμ τα Σαββατοκύριακα. Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και βενζινάδικα, μίνι μάρκετ, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων. περίπτερα, επισκευές κινητών και Pet shop. Ανοιχτές θα είναι οι λαϊκές αγορές με το 50% της δυναμικότητάς τους, ακόμα και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Το Σαββατοκύριακο13 και 14 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν τα ανθοπωλεία μόνο με ραντεβού, και στο ωράριο 9:00-17:00.

Οι επιχειρήσεις εστίασης και τα καφέ θα λειτουργούν με την ισχύουσα λογική, delivery και take away.

Τηλεργασία

Αναφορικά με την τηλεργασία, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό 50% που ισχύει σήμερα, πιθανόν να αυξηθεί στο 60% ή ακόμη και στο 70% για το Δημόσιο όπου υπάρχει η ευχέρεια να εφαρμοστεί. Για τον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνει στο 50%, αλλά με αυστηρούς ελέγχους.

Μετακίνηση για άθληση

Μόνο στον δήμο κατοικίας μας θα επιτρέπεται από αύριο η μετακίνηση για άθληση και για βόλτα κατοικιδίων στην Αττική, σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η διευκρίνιση που έδωσε ο κ. Σταμπουλίδης, αφορά τον κωδικό μετακίνησης 6 και όπως είπε, δεν θα επιτρέπεται από αύριο και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που θα ισχύσει το σκληρό lockdown, η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για άθληση σε χώρους μακριά από τον δήμο διαμονής.

Δικαστήρια

Προσωρινά κλειστά θα παραμείνουν, με ορισμένες εξαιρέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, οι Εισαγγελίες της Αττικής και ο ‘Αρειος Πάγος, από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου έως την 28η Φεβρουαρίου 2021 λόγω της έξαρσης του COVID-19, χωρίς να αποκλείεται το κλείσιμο να παραταθεί για μια ακόμη εβδομάδα.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, lockdown δεν θα υπάρξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από το lockdown, εξαιρούνται και θα γίνονται οι δίκες στις περιπτώσεις των:

– Αυτοφόρων πλημμελημάτων,

-Υποθέσεων που επέρχεται αποφυλάκισης του κατηγορούμενου λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης που είναι το 18μηνο και συμπληρώνεται την 31η Αυγούστου 2021,

-Ποινικών δικών που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων συμπληρώνεται και οι κατηγορούμενοι θα αποφυλακίζονται, και

-η δημοσίευση αποφάσεων.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.