Η εξήγηση για το «μυστήριο» της κίνησης στους δρόμους: 2,4 εκατ. πολίτες πηγαίνουν στη δουλειά (vid)

featured image

2,4 εκατομμύρια πολίτες δουλεύουν κανονικά και περίπου 700.000 μένουν σπίτι, είτε με αναστολή είτε με τηλεργασία.

Σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε ακόμα και το 100%, κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, σήμερα πρώτη ημέρα του lockdown σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή ημέρα του lockdown στις 23 Μαρτίου. Συνολικά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις οδικές αρτηρίες διαπιστώθηκε αυξημένη κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη πρώτη περσινή ημέρα και μειωμένη σε ποσοστό 7% συγκριτικά με την χθεσινή ημέρα.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πρίν απο λίγο – Ο Χαϊκάλης ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά και καρφώνει την Ακρίτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η Digea – Κατέβασε τη διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Φιλιππίδη


Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της.

Ειδικότερα οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με τις 23-03-2020 είναι:

• Λ. Βασ. Σοφίας + 109.6%

• Λ. Ποσειδώνος + 92.9%

• Λ. Κηφισού + 87.9%

Η εξήγηση για το «μυστήριο» της κίνησης στους δρόμους

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στον ιδιωτικό τομέα συνολικά απασχολούνται 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι.

Από αυτούς 1,3 εκατομμύρια, με βάση τα στοιχεία της «Εργάνη» πάνε καθημερινά στη δουλειά τους, καθώς οι εταιρίες και οι υπηρεσίες δεν έχουν κλείσει, αλλά μόνο τα καταστήματα κατέβασαν ρολά.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, από γιατρούς και δικηγόρους έως ηλεκτρολόγους είναι 1 εκατομμύριο.  Από αυτούς οι 800.000 εργάζονται κανονικά. 

Στο Δημόσιο το 50% κάνει τηλεργασία. Μέσα σε αυτούς και οι εκπαιδευτικοί που είναι στο σπίτι.  Οι άλλοι μισοί, δηλαδή 320.000 πολίτες, μετακινούνται καθημερινά.

«Πόσοι είναι συνολικά αν τους μετρήσετε; 2,4 εκατομμύρια πολίτες δουλεύουν κανονικά και περίπου 700.000 μένουν σπίτι, είτε με αναστολή είτε με τηλεργασία.  Μόνο ο ένας στους τρεις μένει στο σπίτι. Για αυτό έχει κίνηση και όσο έχουμε αυτό το lockdown,  δεν πρόκειται να αλλάξει», ανέφερε η δημοσιογράφος του Star.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.