Η εφιαλτική ζωή μίας κοπέλας που είναι αλλεργική στα υγρά (pics)

featured image Η υδατανθρακική κνίδωση (aquagenic urticaria) όπως ονομάζεται, την ταλαιπωρεί με τα δάκρυα, τον ιδρώτα και φυσικά την δυσκολεύει αρκετά στο να κάνει μπάνιο. Οι αλλεργίες από τις οποίες μπορεί να ταλαιπωρηθεί ένας άνθρωπος είναι αρκετές, όμως ελάχιστες μπορούν να συγκριθούν με αυτή που Tessa Hansen-Smith.

[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Η 21χρονη φοιτήτρια έχει υδατανθρική κνίδωση (aquagenic urticaria), η οποία με απλά λόγια την κάνει να είναι αλλεργική με τα υγρά, ακόμα και αν μιλάμε για τα ίδια της τα δάκρυα ή τον ιδρώτα που βγάζει το σώμα της. Εύκολα καταλαβαίνετε λοιπόν πως η ζωή της, εδώ και 11 χρόνια, είναι ένας συνεχιζόμενος εφιάλτης, καθώς ούτε μπάνιο δεν μπορεί να κάνει όποτε θέλει και είναι αναγκασμένοι να πλένετε δύο φορές το μήνα. Και αυτές με ιδιαίτερη προσοχή και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Μιλώντας για την περιπέτεια που ζει και ταλαιπωρεί λιγότερα από 100 άτομα παγκοσμιως, η νεαρή κοπέλα, είπε: «Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση να είσαι αλλεργικός στον ιδρώτα, στο σάλιο και στα δάκρυά. Σου. Είμαι πραγματικά επιρρεπής στο να ιδρώνω και πρέπει να αποφεύγω κάθε σωματική δραστηριότητα. Για αυτό και μέσα στο κολέγιό μου, μεταφέρομαι με ειδικό όχημα, καθώς διαφορετικά θα εμφανιστώ στην τάξη με αλλεργικές αντιδράσεις», οι οποίες είναι εξανθήματα, πυρετός και ημικρανίες. Συνήθως αυτό γίνεται όταν τρώει φαγητά που έχουν πολλά υγρά, όπως είναι τα φρούτα ή τα λαχανικά, ενώ ακόμη και το πόσιμο νερό, της δημιουργεί προβλήματα. Μάλιστα, η Tessa αποκάλυψε και όλα ξεκίνησαν όταν στην ηλικία των 10 ετών άρχισε να βγάζει εξανθήματα όταν έκανε μπάνιο, με τους γονείς της αρχικά να πιστεύουν πως πηγή του προβλήματος ήταν κάποιο σαμπουάν ή αφρόλουτρο. Όταν όμως τα δοκίμασαν όλα και είδαν πως αυτά συνέχιζαν να κάνουν την εμφάνισή τους, η μητέρα της που είναι γιατρός άρχισε να ψάχνει πιο βαθιά το θέμα, καταλήγοντας στην υδατανθρακική κνίδωση. Αρχικά τα εξανθήματα αντιμετωπίζονταν με ένα χάπι, αλλά η αλλεργία αυτή, όσο περνάει ο χρόνος γίνεται και χειρότερη. Έτσι με τον καιρό, το συγκεκριμένο δεν έκανε τίποτα, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να παίρνει ακόμα και 12 χάπια την ημέρα, τα οποία πλέον έχει ρίξει στα 9. Η 21χρονη πάντως δεν δείχνει να το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την μάχη της...
[/expander_maker]


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.