DEMO ΑΒΕΕ: Επιτυχημένη παρουσία για άλλη μια χρονιά στην Έκθεση CPhl 2019

featured image

Η Έκθεση CPhI,  η οποία διαρκεί 3 ημέρες κάθε χρόνο,  είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των φαρμακευτικών βιομηχανιών, σχετικά με την παρουσίαση πρώτων υλών, νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τους διοργανωτές, κάθε χρόνο πάνω από το 94% των επισκεπτών κάνουν νέες επιχειρηματικές επαφές και ανοίγουν νέες αγορές.

Η DEMO ακολουθώντας πιστά το όραμά της  για την κατάκτηση εξέχουσας θέσης στην φαρμακευτική βιομηχανία παγκοσμίως, συμμετείχε για 13η συνεχή χρονιά στην CPhI,  με ένα σύγχρονο περίπτερο και ήταν ένας από τους περίπου 2.500 εκθέτες, που επισκέφτηκαν οι περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες από 150 χώρες από όλο τον κόσμο. Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με εταιρείες από όλο τον κόσμο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η  DEMO, πρώτη στην νοσοκομειακή Ελληνική Αγορά σε αριθμό πωληθέντων τεμαχίων, αποτελεί την επιθυμητή επιλογή για πολλές αξιόπιστες και μεγάλες εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς.

«Στη DEMO ΑΒΕΕ το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των πωλήσεων προέρχεται από την εξαγωγική δραστηριότητα. Αυτή κατέχει σημαντικό ρόλο στη θετική εικόνα για την εταιρεία, καθώς ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών είναι στο 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας , το 82% να κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, σε 85 χώρες σε όλες τις ηπείρους», δήλωσε με την ολοκλήρωση της έκθεσης ο κ. Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ της DEMO.

«Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα αναβαθμίσαμε πρόσφατα και επεκτείναμε όλες τις γραμμές παραγωγής μας, με στόχο τον πολλαπλασιασμό της δυναμικότητάς μας. Σήμερα είμαστε το μεγαλύτερο εργοστάσιο ενεσίμων στην Ελλάδα και  ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπη. Ενώ σήμερα βγάζουμε γύρω στα 280 εκατομμύρια τεμάχια ετησίως, με την καινούργια επένδυση θα φτάσουμε πάνω από τα 700 εκατομμύρια. Ένας από τους σημαντικότερους στόχους μας, ωστόσο, είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου με την προσθήκη κυρίως βιο-ομοειδών ή άλλων βιοφαρμακευτικών προϊόντων τα οποία προορίζονται για σοβαρές και χρόνιες παθήσεις. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν το επιστέγασμα αποκλειστικών συνεργασιών της DEMO με σημαντικές φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης και των ΗΠΑ για τη διάθεση τους στην ελληνική αγορά». συνέχισε ο κ. Δέμος

Η εταιρία πραγματοποίησε την τελευταία 10ετία επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 20 εκατ. την τελευταία 3ετία) στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, τόσο για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας όσο και για την αυτοματοποίηση των παραγωγικών της διαδικασιών και των ελέγχων κατά την διάρκεια της παραγωγής των προϊόντων της. Το 2019 ολοκληρώθηκε και η κατασκευή της 4ης παραγωγικής μονάδας 12.000τμ, η οποία  θα βοηθήσει στην σημαντική επέκταση των αποθηκών, καθώς και στην εγκατάσταση πληθώρας μηχανημάτων.

Η DΕΜΟ έχει διεθνή παρουσία σε 85 χώρες και συμμετέχει σε διαγωνισμούς προμήθειας φαρμακευτικών σκευασμάτων που προκηρύσσουν τα Υπουργεία Υγείας των χωρών αυτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πολυετή επιτυχημένη παρουσία της στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία με ποσοστό κάλυψης της αγοράς που προσεγγίζει τα 35% ανάλογα με την προϊοντική κατηγορία. Εντός του 2018, η Demo εισήλθε επίσης δυναμικά στην αγορά της Σκανδιναβίας (Σουηδία, Δανία), στην Τσεχία και την Σλοβακία.

Τα στελέχη της DEMO ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη CPhI, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο το Φθινόπωρο του 2020.

Πηγή: www.newsbeast.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.